Sony CEO'su: Xperia Telefonlar Gelmeye Devam Edecek

Sony'nin CEO'su Kaz Hirai yaptığı röportaj ile firmanın durumu ve geleceği hakkında bazı konularda önemli noktalara değindi.

Şirketin çeşitli bölümleri hakkında konuşan Sony CEO'su Kaz Hirai firmanın akıllı telefon bölümü ile de ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Sony gibi bir firmanın pekte iyi olmadığı mobil bölümünün ilerde nerelere gelebileceği hakkında konuşan CEO bir çok kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı.

İlk olarak, iyi haberden bahsedecek olursak Sony Xperia telefonları piyasada bulunmaya devam edecek. Kötü haber ise Kaz Hirai, firmanın geleceğinin başka yerlerde yattığına inanmadığını söyledi bununla birlikte gelecekteki pazarın yakalanması ve yönetilmesi için şirketin iletişim sektöründe kalması gerektiğini belirtti.

"Bugünkü akıllı telefonlara değil; akıllı telefonların ötesine bakmakla ve neleri daha iyi yapacağımızla ilgili iyi kararları vermekle ideal bir lider olunabilir . Bu stratejik sebeple, bizzat akıllı telefon işinde değilse de iletişim sektöründe kalacağımızdan emin olabilirsiniz."

Samsung, LG ve Apple gibi bazı şirketler sesli arama, LTE desteği, müzik kontrolü ve kablosuz ödeme gibi çeşitli konularda kullanıcıların hayatını kolaylaştıran çeşitli akıllı saatleri piyasaya sunuyor. Fakat geniş ekran tarafında ki talep elbette akıllı saat pazarının büyümesini biraz engelliyor. Bununla birlikte, Sony akıllı saat bölümünde artık üretimi durdurdu. Son akıllı saat modeli Kaz Hirai'nin firmanın CEO koltuğunu devralmasından iki yıl sonra gelmişti. 

Şirketin ileriye dönük bazı projeleri var, ancak şu an için bu projelerin tam olarak neler olduğunu tahmin etmek zor. Şuanda piyasada bulunan Sony Xperia Touch, standart Android uygulamaları ve oyunlarını kullanmanıza imkan veren dikkat çekici bir cihaz diyebiliriz. Ayrıca Sony Aibo robot köpekleri de duygusal bağ kurabilme gibi özelliklere sahip olduğu için kullanıcıların dikkatini çeken teknolojilerden bir tanesi diyebiliriz.

CEO yaptığı röportajda ayrıca Sony'nin en başarılı bölümlerinden biri olan görüntü sensörü bölümüne de değindi. Telefonların, dijital kameraların ve gözetleme ekipmanlarının önde gelen markaları tarafından Sony görüntüleme sensörleri kullanılıyor. Ayrıca Sony bunların yanı sıra büyüyen otomotiv pazarının bir parça olmak istiyor.

Whatsapp