Sony, 48 MP Quad Bayer Sensörlü IMX586 Akıllı Telefon Kamerasını Tanıttı

Sony, bugüne kadar akıllı telefonlarda yer alan en büyük çözünürlüğe sahip 48MP sensörlü IMX586 kamera sensörünü tanıttı.

Sony, akıllı telefonlar için en yeni CMOS görüntü sensörünü tanıttı. IMX586 olarak adlandırılan ve her biri 1/2 tipi bir ünite üzerine düzenlenmiş, sadece 0.8 mikron boyutunda piksellerddn oluşan 48MP'e sahip. Sony'nin yeni IMX586 sensörü, 2018 Eylül ayından itibaren akıllı telefon modellerinde kullanılmaya başlayacak. 

Sony, yaptığı bir basın açıklamasında, artan piksel sayısının, cihazlarda dijital yakınlaştırma kullanıldığında bile yüksek kaliteli fotoğraflar elde edilebileceğini belirtti. Sony IMX586, Quad Bayer 2x2 piksel dizisini uyguluyor. Bu, çoğu durumda, büyük 1.6 μm piksele sahip 12MP sensörünün oluşturduğu görüntü piksellerini, dört pikselin birlikte oluşturacağı anlamına geliyor. 

Gece çirjmlerinde, parlak ve düşük gürültülü fotoğraflar için sensör otomatik olarak gece modunu uygulayacak. Gündüz iyi aydınlatılmış ortamlarda ise normal moda geçerek tam 48MP'lik görüntüler çekecek. 

Esasen Sony IMX586 sensörü, Quad Bayer düzenlemesi de içeren Huawei P20 Pro'nun içindeki 40MP sensörünün devamı niteliğinde. Huawei P20 Pro'nun kamerasının DxOMark testlerinde harikalar yarattığını tekrar hatırlatmamızda fayda var. 

Sony IMX586 sensörü ile 48MP kameraya sahip olmadı beklenen ilk akıllı telefonun, IFA 2018 etkinliğinde tanıtılması beklenen Sony Xperia XZ3 olduğu belirtiliyor ancak bazı söylentilere göre bu cihazda, Xperia XZ2 Premium ile aynı kamera kurulumu yer alacak. 

Whatsapp