Son Bir Hafta içinde Teknoloji Dünyasındaki Gelişmeler

Geçtiğimiz hafta teknoloji dünyasında yaşanan önemli gelişmeler ve öne çıkan haberleri sizler için bir araya getirdik.

Yılın 21. haftasında teknoloji haberleri her zaman olduğu gibi akıllı telefonlar ve Windows 10 işletim sistemi etrafında şekillendi. Microsoft'un Windows 10 ve Windows 10 Mobile güncellemeleri, Samsung'un görücüye çıkardığı Galaxy C5 ve C7 modelleri, Çin merkezli üretici Oneplus'ın 2016 amiral gemi modeli OnePlus 3, Lenovo'nun Haziran ayında gün yüzüne çıkarmaya hazırlandığı yeni Moto Z serisi ve Vodafone tarafından duyurusu yapılan Vodafone Smart 7 ailesi haftanın en çok ilgi gören haberleri içinde yer aldı.

Vodafone Smart 7 Serisi


Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük operatörlerinden biri olan Vodafone, 4.5G destekli yeni akıllı telefonları ve tabletini resmi olarak tanıttı. İlk olarak Vodafone Smart 7 Style modelini satışa sunan Vodafone, Temmuz ayından itibaren tüm Vodafone Smart 7 serisi akıllı telefon ve tabletini aboneleri ile buluşturacak.

Vodafone, Yeni Akıllı Telefonu SMART Style 7 Modelini Duyurdu

Vodafone, Yeni akıllı telefonu Smart Style 7 Modelini 300 TL'ye varan Vodafone 4.5G servisleri ile birlikte satışa sundu.

Vodafone bugün yaptığı tanıtımla yeni Vodafone Smart 7 serisini gün yüzüne çıkardı. Serinin alt seviye modeli Smart Style 7 oldu. Vodafone Smart Style 7, ön siparişe özel 599TL fiyatı ve 300TL'ye varan Vodafone 4.5G servisleri ile bugünden itibaren satışa sunuldu.

Vodafone, Smart Ultra 7 Modeli ile Her Bütçeye Hitap Ediyor

Vodafone SMART 7 serisinin orta seviye modeli Smart Ultra 7, güçlü özellikleri ve uygun fiyatı ile her bütçeye hitap edecek.

Vodafone, bugün duyurduğu Smart 7 ailesi ile birlikte orta seviyede her bütçeye ve zevke hitap etmeyi amaçlayan Vodafone Smart Ultra 7 akıllı telefonu da gün yüzüne çıkardı. Vodafone'un avantajlı tarifeleri ile satışa sunulacak olan Smart Ultra 7,  dileyen kullanıcılar için peşin fiyatla da satışa sunulacak. 

Lenovo Moto Z serisi


 Lenovo, Motorola'yı satın aldıktan sonra geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan Moto G4 serisine kadar akıllı telefonlarında Motorola markasını kullanmaya devam etmişti. Son dönemde Motorola bölümündeki akıllı telefonların satışlarından memnun olmayan Lenovo, yakında Lenovo Moto markası altındaki amiral gemi serisi Moto Z ailesini duyuracak.

Duyurusu Yaklaşan Lenovo Moto Z, Modüler Tasarımla Geliyor

Modüler tasarıma sahip olması beklenen Moto Z'nin modüler aksesuarlarına ait görseller sızdırıldı.

Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Lenovo, Motorola markasında sessizliği dördüncü nesil Moto G ailesinin duyuruları ile bozmuştu. Artık Motorola yerine Lenovo Moto markasını kullanacağını açıklayan şirket, Lenovo Moto G4, Moto G4 Plus ve Moto G4 Play modellerini görücüye çıkarmıştı. Lenovo şimdi de amiral gemi Moto serisi Moto X ailesinin yerini alması beklenen Moto Z ailesini duyurmaya hazırlanıyor. 

Lenovo Moto X serisi, Hayatına Moto Z Adıyla Devam Etmeye Hazırlanıyor

Lenovo, Motorola markasına veda ettikten sonra Moto akıllı telefon serisine yeni üyeler katmaya devam ediyor.

Çin merkezli teknoloji devi Lenovo,  geçtiğimiz hafta yaptığı dördüncü nesil Lenovo Moto G serisi tanıtımı ile birlikte, artık akıllı telefonlarında Motorola markasını kullanmayacağını da duyurmuştu. Şirket şimdi de yeni nesil Moto X serisini Lenovo Moto Z Serisi adıyla duyurmaya hazırlanıyor. 

Samsung Galaxy C5 ve C7


 Akıllı telefon pazarında liderliğini sürdüren Güney Kore merkezli üretici Samsung geçtiğimiz günlerde yeni Galaxy serisinin ilk üyelerini resmi olarak duyurdu. İlk olarak Galaxy C5 modelini Çin'de Samsung online mağaza üzerinden satışa sunan Samsung, aynı gün içinde Galaxy C7 modelini de resmiyete kavuşturdu.

Galaxy C7 akıllı telefon duyuruldu

Samsung, Galaxy C ailesinin iki yeni üyesini duyurdu.

Samsung, arka arkaya farklı akıllı telefon modelleri ile 2016'da liderliği kimseye bırakacak gibi görünmezken. bugün Çin'de yeni Galaxy C ailesini resmi olarak duyurdu. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin için duyurulan bu yeni Galaxy C ailesinin üyeleri Galaxy C5 ve Galaxy C7 adı ile geldi.

Samsung Galaxy C5, Çin'de Resmi Olarak Satışa Sunuldu

Günlerdir hakkında bir çok haber çıkan Samsung Galaxy C5, nihayet resmiyete kavuştu.

Günlerdir hakkında bir çok haber çıkan ve merakla beklenen Samsung'un yeni Android akıllı telefonu Galaxy C5 nihayet resmiyete kavuştu. Samsung Galaxy C5, Çin'de online mağaza üzerinden ön siparişe sunuldu ve gerçek satış tarihinin  6 Haziran'da başlamasının planlandığı belirtiliyor. Samsung Galaxy C5, Gold ve Rose Gold renk seçenekleri ile resmi Samsungshop online mağazası üzerinden ön siparişle satışa sunuldu. 

Oneplus 3


 Çin merkezli üretici OnePlus, yine hayranlık uyandıracak bir akıllı telefon hazırlamak için son dönemde yoğun bir şekilde çalışıyor. OnePlus 3 adıyla tüketicilerin beğenisine sunulmaya hazırlana yeni akıllı telefon hakkında bu hafta da detaylar gelmeye devam etti.

Oneplus 3'ün Teknik Özellikleri FCC'de de Doğrulandı

Çin merkezli üreticinin yeni amiral gemisi Oneplus 3, FCC sertifikası aldı.

Çin merkezli üretici Oneplus, ilk akıllı telefon modeli Oneplus One ile akıllı telefon dünyasındaki tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Oneplus Two modeli ile de başarılı işlere imza atan şirket, şimdi de üçüncü amiral gemi modeli Oneplus 3 üzerinde çalışıyor. 

Oneplus 3 Hakkında Yeni Bilgiler Gelmeye Devam Ediyor

Çinli üretici Oneplus'ın yeni amiral gemisi Oneplus 3'ün canlı görselleri internete sızdırıldı.

Akıllı telefon pazarını 2016 yılında da Samsung ve sonrasında LG ve Sony gibi büyük firmalar domine etmeye devam ediyor. Fakat özellikle Çin merkezli küçük üreticiler de artık akıllı telefon pazarında sektör standartlarını değiştirecek etkiye sahip akıllı telefon modelleri sunmaya başladı. Bu firmalar en iyi örnek olarak ise Oneplus One modeli ile iyi bir çıkış yakalayan ve bu çizgisini bozmayan Çin merkezli üretici Oneplus geliyor. 

Windows 10


 Microsoft Windows 10 işletim sisteminin bir sonraki büyük güncellemesi Windows 10 Anniversary Update üzerinde çalışmaya devam ediyor. Windows Insider programı çerçevesinde yayınlanan yeni bir sürümle devam eden Windows 10 Anniversary Update çalışmaları, Windows 10 Mobile cephesinde de sürüyor.

Windows 10 Insider Preview Yapı 14352 Sürümü Insider Fast Ring Kullanıcıları için Yayınlandı

Microsoft, bugün Windows Insider Fast Ring kullanıcıları için yeni bir sürümü daha kullanıma sundu.

Microsoft,  Windows Insider programı çerçevesinde yayınladığı ön izleme sürümleri ile teni Windows 10 sürümlerini test etmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Yapı 14342 sürümünü yayınlayan Microsoft,  bugün de Windows 10 Insider Preview Yapı 14352  sürümünü Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınladı. 

Windows 10 Mobile Yapı 14342.1004 Insider Hızlı Halka için Yayınlandı

Microsoft, Windows Insider Hızlı Halka kullanıcıları için yeni bir güncelleme daha yayınladı.

Microsoft,  Windows 10 Mobile için bir sonraki büyük güncellemesi Windows 10 Mobile Redstone üzerinde çalışmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta bazı küçük yeniliklerin yayınlandığı Windows 10 Mobile Insider Preview sürümü için bugün yeni bir güncelleme daha Windows Insider Hızlı Halka kullanıcıları için kullanıma sunuldu. 

Bunların yanında haftanın ilgi çeken ve önemli gelişmelerinden biri de Çin merkezli üretici ZTE'nin tanıttığı yeni amiral gemisi Axon 7 modeli oldu. bir sonraki haftanın değerlendirmesi yazımızda tekrar birlikte olmak dileğiyle iyi haftalar.

Whatsapp