Snapdragon Wear 3100 İşlemcisi Giyilebilir Eşyalar İçin Duyuruldu

İşlemci üreticisi Qualcomm yaptığı yeni bir duyuru ile giyilebilir cihazlar için geliştirdiği yeni Snapdragon Wear 3100 işlemcisini tanıttı.

Yaklaşık bir ay önce Qualcomm bir etkinlik için davetiyeler göndermeye başlamıştı. Bugün davetiyede yazan etkinlik San Francisco'da gerçekleştirildi ve giyilebilir cihazlar için üretilen yeni Snapdragon Wear 3100 işlemcisi duyuruldu.
Snapdragon Wear 3100 işlemcisi Qualcomm'un çoğu akıllı saatin içerisinde yer alan Snapdragon Wear 2100'ü duyurmasından yaklaşık iki yıl sonra duyurulmuş oldu. Yeni Wear 3100 ile pil ömrünün bir hayli uzadığı belirtiliyor.

Yeni işlemci akıllı saatler için özel olarak tasarlanmış bir işlemcidir ve Snapdragon Wear 2100 gibi bir telefonun işlemcisinin küçültülmüş bir versiyonu değildir. İçerisinde dört adet A7 çekirdeği bulunan işlemci ayrıca geliştirilmiş pil ömrü için yeni bir DSP ve ultra düşük güç desteğine sahiptir.
Yeni Snapdragon Wear 3100 eski Snapdragon Wear 2100 ile karşılaştırıldığında 4 ila 12 saat arasında daha iyi pil ömrü sunabiliyor. Bu sonuçlara göre artık akıllı saatler çok daha uzun pil ömrü sunabilecek diyebiliriz.


İşlemci ile beraber gelen Geliştirilmiş Ortam Modu, Özel Spor Deneyimi Modu ve Geleneksel Saat Modu gibi modlardan bir tanesini seçerek kendi kullanımınıza uygun işlemci yönetimini belirleyebilir ve bu sayede cihazınızın pil ömrünü daha fazla uzatabilirsiniz.


Qualcomm, yeni işlemcinin ilk müşterilerini de bu etkinlik kapsamında duyurdu. Snapdragon Wear 3100 işlemcisini ilk kullanacak markalar arasında Fossil Group, Louis Vuitton ve Montblanc yer alıyor. Kısa süre içerisinde diğer birçok akıllı saat üreticisinin de bu işlemciyi yeni akıllı saatlerinde kullanması bekleniyor.

Whatsapp