Snapdragon 845 Testleri, İnanılmaz bir GPU ve Daha Hızlı CPU'yu Gözler Önüne Serdi

Qualcomm'un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 845, Benchmark testlerinde şov yapıyor.

Qualcomm, Snapdragon 845 yonga setine sahip akıllı telefon modelleri piyasaya sunulmadan önce, Qualcomm Referans Tasarımı üzerinde Benchmark testleri ile son ko trollerin yapmaya devam ediyor. 

Yeni yongaseti Snapdragon 845, Cortex-A75 ve Cortex-A55'e dayanan yeni CPU çekirdek tasarımlarını kullanıyor. Her bir çekirdekten dörder adet var ancak bu çekirdekler Snapdragon 845 ile birlikte artık ayrı olarak kümelenmiyor. Bununla birlikte Snapdragon 845, daha hassas bir voltaj / frekans kontrolü sağlayan DynamIQ'yu destekleyen ilk yonga seti oluyor. 

İşlemcilerin maksimum frekansı, Snapdragon 835'deki 2.45 gHz'den 2.80 gHz'e çıkarılmış. Ancak bugüne kadar hiç bir üretici, daha düşük pil kullanımını sağlamak için maksimum çalışma frekansını kullanmadı. Bu durumun, Snapdragon 845'de de aynı olması bekleniyor. 

Saat hızları bir yana bırakıldığında Snapdragon 845 işlemci, tamsayı ve kayan nokta görevlerinde büyük gelişmeler gösteriyor. Snapdragon 845 yongası, benzer bir güç kullanımı için biraz daha yüksek saat hızılarına izin verecek şekilde 10nm LPP süreci üzerine inşa edildi, bu nedenle Snapdragon 845 ile Snapdragon 835 arasındaki gerçek kullanım farkı daha da belirgin hale gelebilir. 

Yeni GPU, Adreno 630 da oldukça etkileyici görünüyor. GFXBench, Apple'ın en yeni yongası ve Adreno 630'u aynı sınıfta değerlendiriyor. Qualcomm'un referans tasarım cihazı iPhone X ile çok yakın değerlere ulaşırken, Huawei'nin Kirin 970 yonga setine sahip Mate 10 Pro de dahil diğer Android akıllı telefonlara ise büyük bir fark atıyor. 

Qualcomm'un etkileyici özellikleri olan yeni Snapdragon 845 yonga seti şu anda Android telefonlarda kullanılacak olan en hızlı yonga seti. Ve ne yazıkki Samsung, yeni Exynos 9810 yonga setini in bu testlerde karşılaştırılmasına izin vermiyor. 

Whatsapp