Snapdragon 845 Özellikleri yeni Nesil Kryo Çekirdeklerini İşaret Ediyor

Önümüzdeki yılım amiral gemi akıllı telefonları için bir numaralı işlemci olması beklenen Snapdragon 845'in özellikleri ortaya çıktı. Ancak, bu özellikler eski nesil mimariye işaret ediyor.

Qualcomm'un yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 845'i yıl sonundan önce resmi olarak duyurması bekleniyor ancak bu esnada Snapdragon 845 yonga seti ile ilgili henüz doğrulanmamış olan bilgiler de söylentilere konu olmaya devam ediyor. 

Yeni amiral gemisi yonga seti, Samsung'tqn önce TMSC tesislerinde 10nm Low Power Early  prosesler ile imal edilecek. Bu nedenle daha fazla enerji tasarrufu konusunda çok fazla bir beklenti içinde olmamak gerektiğini düşünüyoruz. 

Bununla birlikte, yeni yonga seti, dört tanesi Cortex-A75 tabanlı 3. nesli Kryo çekirdeği kullanacağı için belirgin bir performans artışı olacağı düşünülüyor. Ayrıca yüksek enerji verimliliği için dört adet de Cortex-53 çekirdeği bulunuyor. Grafik kartı Adreno 630'a yükseltilecek, ancak daha fazla AR ve VR optimizasyonunun dışında bu konuda çok az şey biliniyor.

İddialara göre Snapdragon 845 yonga seti,, ön ve arka tarafta (toplam dört) 25MP'ye kadar çift kameraları destekleyecek. Bununla birlikte, 2160p @ 60fps video kaydı yeteneği konusunda ise şimdilik herhangi bir detay bilinmiyor. 

Yeni X20 modem, teorik olarak indirme hızını, bu yılın başlarında Snapdragon 835 yonga seti ile başlayan 1Gbps hızlarından (X16 modem) 1.2Gbps'ye kadar çıkartacak.

Üreticiler zaten şimdiden Snapdragon 845 yonga seti için sıraya girdi bile. Samsung'un amiral gemisi Galaxy S9 için Snapdragon 845 üretiminin ilk partisinin aldığı belirtiyor. Öte yandan Galaxy S9'da aynı zamanda Exynos 9810 10nm Low Power Plus yonga seti de kullanılacak. Xiaomi, amiral gemisi Mi 7'de Snapdragon 845'i kullanmak istiyor. LG ise Snapdragon 835 ve 845'li iki farklı amiral gemisi sunabilir. 

Whatsapp