Snapdragon 845 Bluetooth 5.0 İle Aynı Anda İki Cihazda Müzik Çalabiliyor

Qualcomm Snapdragon 845 işlemcisi Bluetooth 5.0 özelliğini kullanarak aynı anda iki farklı cihaz üzerinden müzik çalabiliyor.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde Snapdragon 845 yonga setini 835 işlemcisinin halefi olarak duyurmuştu. Yeni yonga setinin, eski modele kıyasla %25 daha hızlı ve güç tüketimi olarak %30 daha verimli olduğu açıklanmıştı. Snapdragon 845 yonga seti, kuşku yok ki Snapdragon 835'e göre daha iyi işler yapacak. Snapdragon 845 ile Bluetooth 5.0 kullanarak aynı anda iki cihaz üzerinde müzik oynatabileceksiniz. Galaxy S8 akıllı telefon serisi haricinde başka herhangi bir modelde böyle bir özellik bulunmuyordu.

İki Bluetooth hoparlörü Snapdragon 845 işlemcisi ile beraber tek bir Android cihazından eşleşerek sorunsuz bir şekilde çalışabilecek. Görünüşe göre, Qualcomm yeni yonga setinde bulunan Bluetooth 5.0 desteğini sonuna kadar kullanacak. Şirket, bu özellik için tescilli donanım ve yazılım kullandıklarını söylüyor. Bu yeni teknoloji ile telefonunuz her bir hoparlöre aynı anda ses sinyalleri gönderebileceksiniz. Normalde, Bluetooth bir sinyali bir cihaza gönderiyordu.

Samsung'un bu özelliği Qualcomm'dan önce nasıl kullandığını merak ediyorsanız, Samsung, Snapdragon 835'in yanı sıra yeni Snapdragon 845 yonga setinin geliştirilmesinde de Qualcomm firmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, Qualcomm'un bu özelliği yeni yonga setine entegre etmesinden dolayı Snapdragon 845 işlemcisini ilk kullanacak firmalardan birinin Samsung olacağını söylemek pekte yanlış olmayacaktır. 

Snapdragon 845 yonga setini kullanacak olan 2018 yılı amiral gemisi telefonlarda Bluetooth 5.0 teknolojisi standart olarak gelecek. Bu nedenle akıllı telefon üreticilerinin tüm yeni amiral gemisi modellerinde bu özelliğin bulunmasını bekleyebilirsiniz. Qualcomm, bu teknolojiyi üreticilere sunmak için gerekli API desteğini sağlayacaktır. Bu teknoloji aynı zamanda şu andaki standart Bluetooth teknolojisine kıyasla yaklaşık %50 daha az güç tüketiyor.

Whatsapp