Snapdragon 830, Quick Charge 4.0 Teknolojisi ile 28W Şarj Destekleyecek

Qualcomm, hızlı şarj teknolojisinde yeni bir aşamaya geçmeye hazırlanıyor. Quick Charge 4.0 teknolojisi, 28w gücünde şarj etme olanağı sağlayacak.

Akıllı telefonlar hızla gelişiyor ve gelişen yetenekleri doğrultusunda, bu küçük akıllı cihazların enerji ihtiyacı da doğal olarak sürekli artıyor. Üreticiler batarya teknolojisi konusunda Li-ion ve Li-po adı verilen iki teknolojiyi akıllı telefon bataryalarında kullanıyor. Fakat teknolojik şartlarda bubpillrtin yetersiz kaldığı cihazlar da oluyor.  Bu nedenle bir çok üretici akıllı telefonları daha hızlı şarj edecek teknolojiler üzerinde çalışıyor. Bu alanda en bilinen çalışmaya imza atan Qualcomm da Quick Charge 4.0 teknolojisi ile karşımıza gelmeye hazırlanıyor. 

Teknoloji sitesi Fudzilla, anonim aksesuar üreticilerini kaynak gösteren, Qualcomm'un Snapdragon 830 yonga setinin 28W'a kadar şarj hızını destekleyeceğini iddia ediyor. Snapdragon 830 yonga seti gelişmiş Quick Charge 4.0 teknolojisi sayesinde 28W'a kadar şarj hızını desteklerken, yeni şarj adaptörleri de 5V/4.7A~5.6A, 9V/4A kkonfigürasyonlarına sahip olacak. 

Bu, Qualcomm'un Snapdragon 830 ile çalışan cihazlarda pile zarar vermeden bataryaya daha fazla güç yüklemenin bir yolunu bulduğu anlamına geliyor. Aslında Intelligent Negotiation for Optimum Voltage (INOV) adı verilen teknoloji, pilin herhangi bir anda alabileceği kesin güç miktarlarını belirliyor ve gerektiğinde aşırı ısınmayı önlemek için enerjiyi düşürebiliyor.

Qualcomm'un Snapdragon 830 yonga seti duyuruldu fakat bu yeni chipsete sahip akıllı telefonlar hakkında henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Quick Charge 4.0 teknolojisini destekleyen akıllı telefonlar, 2017 yılının ilk çeyreğinde veya Qualcomm ile ortak çalışan üreticiler tarafından Snapdragon 830 ile çalışan cihazlar sunulduğunda piyasaya çıkacak. 

Whatsapp