Snapdragon 660 İşlemcisine Sahip Blackberry Keyone Varyantı Geliyor

Blackberry tarafından yakın zamanda piyasaya sürülen Snapdragon 625 işlemcisine sahip Keyone modelinin Snapdragon 660 işlemcili farklı bir varyantı ortaya çıktı.

Keyone kesinlikle en başarılı BlackBerry markalı Android cihazı olmayı başardı. Bu cihazı üreten TCL, bunu yapan şirket olarak halihazırda Keyone modelinin farklı bir varyantı üzerinde çalışıyor. Bu modelin varlığı bir TCL web sitesinde ortaya çıkan kodlar sayesinde öğrenildi.

TCL tarafından geliştirilen telefon BBF100-1 model numarasına sahip olacak ve Keyone modeli BBB100-1 model numarasına sahipken yakın zamanda duyurulan Motion modeli ise BBD100-1 model numarasına sahipti. TCL firması model tanımlamaları için oldukça tutarlı bir isimlendirme şeması kullanıyor.

Yeni BBF100-1 modelinde fiziksel bir QWERTY klavyesi bulunacak. Sızdırılan bilgilere göre yeni Keyone modeli bir önceki Keyone modelinin ekran çözünürlüğü ile aynı şekilde yani 1080x1620 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Yeni Keyone modelinin ekranının önceki Keyone modelinde olduğu gibi 4.5 inç boyutunda olup olmayacağı belli değil.

Keyone'ın halefi Qualcomm'un geliştirdiği yeni nesil orta üst seviye Snapdragon 660 yonga setini kullanacağı için bu noktada önemli bir sıçrama yaptığını söyleyebiliriz. Bu sayede cihaz önceki modele kıyasla daha fazla işlem gücü elde etmiş olacak. Snapdragon 660 işlemcisi 2,2 GHz hıza sahip 8 çekirdekli Kryo 260 yapısını kullanan bir mobil işlemci. Grafik birimi olarak Adreno 512 kullanan işlemci bu konuda oldukça iyi işler çıkarıyor. X12 LTE modem ile birlikte 600Mbps indirme hızına ve 150Mbps yükleme hızına imkan sağlıyor. Kısacası yeni Keyone modeli önceki modelden daha iyi bir cihaz olacak.

Whatsapp