Snapchat, test ekibinde küçülmeye gitti

Anlık durum paylaşım uygulaması Snapchat, bundan sonra test edeceği özellikleri çok büyük bir gizlilik altında yönetmek istiyor.

Sosyal ağ dünyasının önemli isimleri arasında yer alan ancak son dönemde Instagram'ın kendisinden kopyaladığı özellikleri yüzünden arka planda kalan Snapchat, yoluna emin adımlarla devam etmek için önemli hamleler gerçekleştirmeye devam ediyor. Test ekibi üzerinde yeni bir planlama gerçekleştiren Snapchat ekibi, basına ve rakiplerine sızıntı yaşanmaması adına yeni özelliklere erişebilen test ekibinde daralmaya gitti.

Teknoloji sektörünün en gizli şirketlerinden birisi olarak bilinen neredeyse sızıntıların imkansız olduğu bu şirkette, çalışanların işe girerken imzaladığı maddelerin oldukça katı olduğunu da sizlere hatırlatalım. Yani böylesi zorlu bir şirkette böylesine çarpıcı bir kararın alınması herkesi şaşkına çevirdi diyebiliriz.

Ayrıca Snapchat CEO'su Evan Spiegel tarafından gelen açıklamaya göre test edilecek olan yayınlanmış özelliklere giriş içinde şirket çalışanlarına oldukça sert ve sıkı kurallar uygulanacak. Yani firmanın her çalışanı artık Snapchat tarafından yayınlanacak olan yeni özellikleri göremeyecek ve bu özelliklere sadece bir birim erişebilecek.

Snap Maps ve buna benzer birçok özelliğiyle sektörde eski popülerliğine geri dönmek isteyen Snapchat, bakalım karşımıza ne gibi yeni özelliklerle çıkmaya hazırlanıyor. Bunun haricinde firmanın oldukça bomba özelliklerle gelmeyi planladığını ve bu yüzden böyle bir karar aldığını yorumlayabiliriz.

Whatsapp