Snapchat tasarımının eskiye dönmesi için, 1 milyon imza toplanıldı

Sosyal medya dünyasının önemli isimler arasında yer alan Snapchat'in eski tasarımına geri dönmesi için 1 milyondan fazla imza toplanıldı.

Son dönemlerde neredeyse her sosyal medya uygulamasının özelliklerini kopyaladığı Snapchat uygulaması, bu nedenle popülerliğini kaybetmeye devam ediyor. Bu bağlamda güncellemelerine büyük bir hızla devam eden ekip yayınladığı yeni arayüzü güncellemesiyle birlikte uygulamanın görünümünde başlıca yeniliğe gitmişti.

Geçtiğimiz hafta güncellenen Snapchat'in yeni arayüzü kullanıcılar tarafından oldukça karmaşa olarak isimlendirilirken, yeni arayüzünün kafa karıştıcı olduğu nitelendiriliyor. Sosyal ağın geçen hafta yayınlanan arayüzü güncellemesine karşı imza kampanyası başlatılırken,  uygulamanın yeniden eski arayüzüne dönüş yapması için imza kampanyası başlatıldı.

Avusturalya'lı Snapchat kullanıcısı Nic Rumsey tarafından Change.org sitesi üzerinden başlanılatılan kampanyada uygulamaya uygulanan güncellemelerin geri alınması talep edildi. Uygulamanın eski arayüzüne dönmesine yönelik hazırlanan kampanya 1 milyon destek bulmayı başardı. 

Kampanya içerisinde Nic Rumsey gelen güncellemelerin uygulama kullanımı çok daha zorlandırdığını savunuyor. Konuyla ilgili herhangi bir somut açıklama yapmayan Snapchat uygulaması kullanıcıların yeni arayüzüne zamanla alışacağını ve geri dönüşün kendileri için iyi bir iş olmayacağını savunuyor. 1 milyondan fazla kişinin imzasını taşıyan bu kampanyanın uygulama yönetimi tarafından hiçe mi sayılacağı yada gözardı edilmeyeceği ise önemli merak konusu. Sizde imzayı bırakmak istiyorsanız, bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp