SMS dolandırıcılığında, BIM'den hediye çeki kazandınız dönemi

SMS dolandırıcıları ülkemizdeki GSM abonelerini hedef almaya devam ediyor. Şimdilerde ise yüzünü Türkiye'nin en büyük market zinciri olan BIM müşterilerine dikmiş durumdalar.

Ülkemizde mobil cihaz kullanıcılarının neredeyse nüfusu geride bıraktığı söylersek hata yapmış olmayız. Hal böyle olunca kötü niyetli kişilerde gözünü bu sektöre çevirerek çeşitli SMS dolandırıcılığı yöntemlerini deniyor. Özellikle ülkemizde SMS dolandırıcılığının oldukça revaçta olduğu bu günlerde, kötü niyetli kişiler yüzünü şimdi ise Türkiye'nin en büyük market zinciri olan BİM'e çevirmiş durumda.


Dolandırıcılar tarafından GSM kullanıcılarına bir SMS gönderilirken, bu SMS'te; '' BİM'den 300 TL değerindeki hediye çeki kazandınız. Bu hediye çekini onaylamak için 24 saat içerisinde müşteri hizmetlerini yani aşağıdaki belirttiğimiz numarayı arayınız.'' ibaresi yer alıyor.


Müşteri hizmetlerini aradığınızda sizlere bir SMS gönderileceğini ve bu SMS'de yer alan şifreyi vermeniz gerektiği belirtiliyor. Bu şifreyi müşteri hizmetlerine verdiğinizde telefon faturanızdan belli oranda bir miktarı hesaplarına aktarırken, daha sonra arama yaptığınızda telefonlarınız açılmıyor.


Bu durumla ilgili BİM'in yapabileceği herhangi bir işlem olmazken, işin sonunda dolandırıldığınızı anlıyorsunuz. Lütfen bu gibi dolandırıcılık yöntemlerine karşın biraz daha bilgili olalım ve bir yere bilgi vermeden önce resmi müşteri hizmetleri numarasını araştıralım.


Bakalım bu BİM üzerinden dolandırıcılık modeli ortaya çıktıkça ve tüketiciler bu konuya karşın bilgilendikçe kötü niyetli kişilerin yeni avında hangi büyük firma yer alacak.

Whatsapp