Smartisan Nut 2 Snapdragon 625 İşlemci İle birlikte Geliyor

Çin merkezli Smartisan şirketinin yeni akıllı telefonu Smartisan Nut 2'ye ait donanım özellikleri ortaya çıkan bir listede belli oldu.

Smartisan, geçtiğimiz günlerde 9 Nisan'da akıllı telefon tanıtacağı bir etkinlik düzenleyeceğini doğrulamıştı. Çinli üreticinin, Nisan ayında gerçekleşecek bu yeni tanıtım etkinliğinde Smartisan Nut 2'yi duyurması bekleniyor.

Nut 2 akıllı telefonunun daha önce sızan görüntüleri, cihazın Mi Mix 2 tasarımına benzeyeceğini, ancak alt tarafta ev düğmesinin içine gömülmüş parmak izi tarayıcısını koruyacağını gösteriyordu. Sızan özelliklere göre Smartisan Nut 2'nin içerisinde Moto G5S Plus, Xiaomi Mi Max 2, Xiaomi Redmi Note 4 gibi modellerde bulunan Qualcomm’ın Snapdragon 625 yonga seti yer alacak. Bu işlemci bildiğiniz üzere 8 adet Cortex A-53 çekirdeklerinden oluşan 64-bit mimariye sahip enerji tasarruflu bir işlemcidir.

Cihazda ayrıca 3340 mAh kapasiteli bir pilin bulunacağı ve ekranının da trende uygun şekilde 18:9 en boy oranına sahip olacağı belirtiliyor. Listeye göre Smartisan Nut 2 modelinde Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi bulunacak. Elbette gönül isterdi ki en son sürüm olan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile beraber gelsin.

Ayrıca 4 GB RAM belleğinin yanı sıra cihazda 32 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı seçeneği yer alacak. 32 GB, 64 GB  ve 128 GB depolama alanına sahip varyantlar için sırasıyla 252 $, 284 $ ve 315 $ fiyat etiketi olması bekleniyor.

Önceki sızıntılar, Smartisan'ın bu yıl 6 yeni akıllı telefonu piyasaya sunacağını ve bunları duyurmak için 4 tanıtım etkinliği düzenleyeceğini gösteriyordu. Smartisan T3 ve T3L amiral gemisi telefonların 15 Mayıs'ta duyurulması bekleniyor.

Whatsapp