Skype'daki güvenlik açığı, büyük tehlike saçıyor

Microsoft tarafından geliştirilen ve firmanın en popüler servisleri arasında gösterilen Skype'ın kritik bir güvenlik açığıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Yazılım dünyasının lider ismi olarak karşımıza çıkan Microsoft firmasının en çok tercih edilen uygulamaları arasında yer alan Skype ciddi bir güvenlik açığı nedeniyle gündemden düşmüyor.  Çok uzun olmasa da uzun bir süre öncesinde ortaya çıkan bu güvenlik açığına ait yeni bilgiler ortaya çıkarken, firmanın neden güvenlik açığı üzerinde aceleci davranmadığı da ortaya çıkmış oldu.

Milyonlarca indirme rakamına erişen bu uygulamadaki güvenlik açığının giderilmesinde Microsoft'un aceleci olarak davranmamasının asıl nedeni olarak ise programı yeniden baştan aşağıya kodlama zorunluluğu gösteriliyor. Programın yeniden kodlanması gerektiği için acele etmeyen şirket, bu problem nedeniyle şimdiden çoğu kullanıcının tepkisini üzerine çekmiş durumda.

Şirkete yakın kaynaklardan geldiği iddia edilen bilgiler ele alındığında bu hatanın ve güvenlik probleminin giderilmesi için çalışmalara başlanıldığı ancak sorunun kısa bir süre içerisinde giderilemeyeceği belirtiliyor.

Daha önce Stefan Kanthak tarafından tespit edilerek rapor edilen bu güvenlik açığı, bilgisayarlarınıza yazılımın güncellemesi sırasında kötü niyetli kişilerin DLL dosyasını yerleştirebilmesine olanak tanıyor. Kötü niyetli kullanıcılar güncelleme esnasında yüklediği bu DLL dosyaları ile birlikte bilgisayarınızın tüm yetkilerini elinde bulundurabiliyor.

Bazı kesimler Skype'da görülen bu güvenlik açığının sadece Windows işletim sistemli cihazlar için geçerli olduğunu iddia etsede, güvenlik uzmanları macOS ile Linux sürümlerinde de sorunun görüldüğünü belirtiliyor.

Ayrıca hali hazırda Microsoft tarafından geliştirilen Skype mobil uygulamalarında sorunun görülmediğini belirtelim. 

 

Whatsapp