Skype, Play Store'da 1 milyar indirme sayısını geride bıraktı

Microsoft tarafından hazırlanan anlık mesajlaşma uygulaması Skype, Google Play Store'da 1 milyar indirme sayısını geride bırakmayı başardı.

Microsoft tarafından geliştirilen ve anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan Skype'ın sürekli olarak popülerliğini kaybettiği söyleniyordu. Bugün itibariyle açıklanan verilere bakıldığında uygulama Android işletim sistemli cihazlarda çok önemli bir kilometre taşını geride bırakırken, 1 milyardan fazla kez indirilen mobil uygulamalar arasında yerini aldı.


Google Play Store'da bu unvanı kazanan Facebook ve WhatsApp uygulamalarının ardından üçüncü isim olan Skype, böylelikle milyarlar kulübüne adını yazdırmayı başarmış oldu. Özellikle Skype uygulaması son dönemlerde aldığı güncellemelerle birlikte daha popüler hale kavuşurken, kısa süre öncesinde hikayeler özelliğini de bünyesine entegre etmişti.


Yaklaşık 2 yıl öncesinde 500 milyon gibi oldukça önemli indirme sayısına ulaşan ancak kilometre taşı elde edemeyen Skype, 2 yıllık süreç ardından ise gerçekleştirdiği yeniliklerle birlikte meyvesini elde etmiş gibi duruyor.


Hele ki son dönemlerde direk olarak cihazlara entegre gelen Google Duo ve FaceTime uygulamasının yanı sıra popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a rağmen Skype'ın bu başarısının oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dilerseniz herhangi bir ücret ödemeden Skype uygulamasını aşağıdaki sayfalarımızdan işletim sistemine göre seçip ücretsiz olarak indirebilir ve güncelleyebilirsiniz.

 

Whatsapp