Skype artık BMW markalı araçlarda yer alacak

Microsoft ve BMW tarafından imzalanan anlaşma ile birlikte, BMW markalı araçlar artık Business for Skype özelliğine kavuşacak.

Yazılım dünyasının lider ismi Microsoft, bir türlü akıllı cep telefonu pazarında istediği başarıyı yakalayamayan Skype uygulaması için ilginç bir anlaşmanın altına imza attı. BMW markasını taşıyan ve iDrive sistemini kullanan otomobillerde Skype for Business teknolojisi yer alacakken, böylelikle araç sahipleri dahili eğlence sistemi üzerinden rahatça Skype toplantıları gerçekleştirebilecek.

Bunun yanı sıra Microsoft'un Exchange hizmetindeki takvimler, kişiler ve yapılacaklar listesini de daha başarılı bir şekilde sisteme entegre etmeyi amaçlayan şirket, Business for Skype özelliğini ilk olarak Fransa, Almanya ve İngiltere'de test ederek bu testin ardından tüm dünyaya sunacak. Microsoft tarafından geliştirilen yazılımlara büyük önem veren BMW, önümüzdeki yıl itibariyle Microsoft'un Cortana dijital asistanını bazı araçlara entegre etmeyi planladığını açıklamıştı.

Mobil işletim sistemi dünyasında beklenen ilgi görmeyen ve bu nedenle Windows 10 Mobile haricindeki tüm işletim sistemi sürümlerine olan desteğini sonlandıran Microsoft'un, otomobillerde kullanılan eğlence sistemlerinde başarılı olmayı amaçladığını söyleyebiliriz. Bakalım Microsoft bu alanda iş ortaklarını mobil işletim sistemi dünyasında olduğu gibi mutsuz mu edecek yoksa isminden büyük başarılarla mı söz ettirecek, bekleyip göreceğiz...

Whatsapp