Sızdırılan Görüntü, Katlanabilir Samsung Galaxy X'in Tasarımı Olabilir

Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu olacağı iddia edilen Galaxy X'in tasarımını gösterildiği belirtilen bir görüntü internete sızdırıldı.

Samsung'un duyurusu yaklaşan katlanabilir telefonun tasarımının nasıl olabileceğine bir göz atıyoruz. Sızıntı, daha önce cihazla ilgili bazı bilgiler de sızdıran Hollanda merkezli LetsGoDigital'den geliyor. Görüntü, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne (WIPO) yapılan bir patent başvuru dosyasından elde ediliyor.

Cihazın, Galaxy X adını alacağı ve bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında resmiyete kavuşacağı belirtiliyor. Üretimin yakında başlayacağını ve CES 2018'de Samsung'un kapalı kapılar ardında cihazın özel bir sunumunu yaptığı ortaya çıkmıştı. Galaxy X'in içeriye doğru katlanabilen 7,3 inçlik OLED ekrana sahip olduğu yönünde söylentiler var. Daha önce ortaya çıkan söylentilerde, cihazın kalem desteği ile geleceği belirtiliyordu. Bu, Samsung'un mobil bölüm başkanı DJ Koh tarafından yapılan ve telefonun kendi serisinden ziyade Note çizgisinin bir parçası olacağı yönündeki yorumlarla uyumlu olabilir. Koh açıklamasında, "Galaxy Note serisi, yıl haritasında katlanabilir bir akıllı telefona sahip, ancak piyasaya çıkmadan önce çözmemiz gereken bazı sorunları var" demişti. 

Cihazın, söylendiği gibi katlananilmesi için bir polyimide film kullanılması gerektiği söyleniyor. Bu film hafif, esnek ve ısıya ve kimyasallara dayanıklı olup, katlanabilen bir cihaz için ideal bir materyal olarak gösteriliyor. Cihazın ilk prototipinin 2017 yılı üçüncü çeyreğinde hazırlandığı, ancak rkran tedarik bölümünün üretim için henüz hazır olmadığı iddia ediliyor. 

Cihazın piyasaya çıkış tarihinin yaklaştığını biliyoruz. Patent başvurularına göre Samsung, yıllardır katlanabilir cihazlar üzerinde çalışıyor ancak kısa bir süre önce piyasaya sürme olasılığı hakkında şirket tarafından da yorum yapılmaya başlandı. Ayrıca, bu yıl bir ara resmi bir duyuruya işaret eden sürekli bir sızıntı fırtınası başlamıştı. Bu cihazı ve hakkında çıkan haberleri takip etmeye devam edeceğiz. 

Whatsapp