Sızan İPhone 8 Şematik Görseli LG G6 Benzeri Bir Cihazı İşaret Ediyor

Merakla beklenen İPhone 8 için yeni söylentiler ve iddialarla birlikte görseller de gelmeye devam ediyor. Sızan yeni bir görselde İPhone 8'in LG G6'ya benzer bir tasarımda olduğu görülüyor.

10 yıl önceki orijinal iPhone'dan bu yana, Apple'ın akıllı telefonlarında, imza tasarım özelliklerinden biri: geniş çerçeveler (ve bunun sonucu olarak etkileyici olmayan ekran-gövde oranları). Ancak muhtemelen bu durum Eylül ayında değişecek ve şirketin Eylül ayında düzenleyeceği etkinliğinde tanıtması beklenen yeni İPhone 8'in son derece ince çerçevelere sahip olacağı belirtiliyor. 

Apple iPhone 8'in tasarımı hakkında aşağı yukarı bir bilgi sahibi olmamızı sağlayan bir kaç rapor var fakat Apple İPhone 8'i resmi olarak duyurulacağı kadar bu konuda kesin bir şey söylemek imkansız gibi görünüyor. Yine de Çin'den gelen yeni bir görüntüde İPhone 8'in tasarım izlerinin teknik çizimler üzerinden gösterildiği iddia ediliyor. 

Sızan görsellerdeki telefona baktığımızda, telefonun ön tarafının LG G6'ya oldukça fazla benzediğini söyleyebiliriz. Ancak arka ve yan taraflar tamamen farklı görünüyor. Görüntüde belirtildiğine göre yeni akıllı telefonun boyutları 149 x 72.5 x 7.1mm, dolayısıyla LG G6 kadar hatta çok az daha ince diyebiliriz. İlginçtir ki cihazın arkasında dikey konumdaki çift kamera yanında bir parmak izi tarayıcı var gibi görünüyor - bu ayrıntılar bir Apple akıllı telefon için alışılmadık bir durum.

Bu şemaların, Mühendislik Doğrulama Testi (EVT) aşamasında bir iPhone 8'i gösterdiğini iddia edilmesi önemli. Bunun anlamı, bu kesinlikle nihai bir tasarım değil ve Apple'ın neye karar verdiği ya da karar verecek olmasına bağlı olarak, böyle bir iPhone hiç satışa çıkmayabilir.

Önceki söylentiler, iPhone 8'in ekran içine yerleştirilmiş bir Touch ID parmak izi sensörü özelliği olacağını iddia ediyordu, ancak teknik ve üretim süreci sorunları Apple'ı bu fikri terk etmeye zorlayabilir. Telefonun arkasındaki parmak izi tarayıcı, iPhone 8'in ön yüzünün çoğunlukla küçük çerçeveli ekrana sahip olması gerektiğinden mantıklı olacaktır. Zira, küçük çerçeveler nedeni ile normal Touch ID algılayıcısı için ön tarafta yer olmayacak. 

Son bir Hçhatırlatma olarak, iPhone 8 Eylül ayında duyurulabilir, büyük olasılıkla 4,7 inçlik iPhone 7s ve 5,5 inçlik iPhone 7s Plus'ın da İPhone 8 ile birlikte tanıtılacağını belirtelim. Yukarıdaki resme benzeyen İPhone 8 tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Whatsapp