Siri yakında WhatsApp'da da kullanılacak

Çok yakında Siri'nin WhatsApp desteği sunacağı kaydedilmekte...

Akıllı telefon pazarında yeniliklerin temsilcisi olan Apple, iPhone modelleri ile pazarın en güçlü firmalarından bir tanesi ve geliştirdiği teknolojilerle de adından söz ettiriyor.

Apple'ın, geçtiğimiz dönemde sunduğu yeniliklerden bir tanesi de Siri olmuştu. Kişisel sesli asistan olarak adlandırılabilecek olan Siri ile sesli komutlar üzerinden cihaz üzerinde işlemler gerçekleştirebilmek mümkün. 

Siri, her geçen gün geliştirilmeye devam ederken, gelen bilgilere göre çok yakında WhatsApp için de destek sunmaya başlayacak. Bu da Siri üzerinden WhatsApp mesajlarının okunabilmesi ya da yazılabilmesi anlamına geliyor.

Apple, gelecek ay içerisinde yeni akıllı telefon modelleri olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı sunacak. Bir çok yenilik içerecek olan bu yeni cihazlar firmanın geliştirdiği iOS 10 mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak. iOS 10 sadece iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'a özel olmayacak. iPhone 5 ve üstü yanı sıra iPad Mini 2 / iPad Air ve üstü iPad modelleri için de güncelleme olarak gelecek.

Siri bilindiği gibi sadece Apple'ın kendi geliştirdiği uygulamalar ile uyumlu ancak görülen o ki iOS 10 mobil işletim sistemi ile birlikte üçüncü parti uygulamalar da Siri kişisel sesli asistan desteği almaya başlayabilir.

Ancak şunu da belirtelim, henüz WhatsApp için Siri desteğinin sunulup sunulmayacağına dair Apple cephesinden resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

Whatsapp