Sıkça duyduğumuz Corning Gorilla Glass nedir?

Corning isimli şirket tarafından hazırlanan Gorilla Glass isimli teknoloji ne işe yarar ve nedir merak ediliyor? Bizde sizler için bu soruyu cevaplayalım istedik.

Akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla adını duyduğu Corning Gorilla Glass teknolojisinin ne olduğu merak edilen sorular arasında yer alıyor. Bu teknoloji Corning isimli şirket tarafından geliştirilen ve darbelere karşı dayanıklılık sergileyen Gorilla Glass olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğada kendiliğinden oluşmayan ve laboratuvarda belli yollarla hazırlanan Gorilla Glass, bir takım moleküllerin bir araya gelmesiyle meydana çıkmaktadır.

Son dönemlerde akıllı saatler, televizyonlar, dizüstü bilgisayarları, tablet bilgisayarlar ve diğer birçok ürün hazırlanan bu teknoloji alüminyum, oksijen ve silikon gibi moleküllerin birleşmesiyle meydana gelmektedir.

Gorilla Glass teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte teknolojik ürünlerin ekranları dışarıdan gelen darbelere ve çizilmeye karşın cihazların ekranını oldukça dayanıklı yapıya kavuşturmuştur. Cihazın ekranı üzerine konumlandırılan ve hissedilmeyen bu tabaka, son hazırlanan teknolojiye göre 0,4 mm inceliğinde üretilmektedir.

YouTube ve çeşitli sosyal ağ sitelerinde yer alan videoları ele aldığımızda Gorilla Glass teknolojisi birçok testten geçerken, son geliştirilen Gorilla Glass 5 teknolojisi 1.6 metreden düşme testlerinde ekranın kırılması ile çatlamasını engelleyebiliyor. Şirket tarafından gerçekleştilen açıklamaya göre 1 metreden sert bir zemine cihazınız düştüğünde yüzde 80 oranında kırılmama garantisi verildiğini belirtelim. 

Yani eğer Gorilla Glass teknolojisini yorumlamamız gerekirse cihazlarınız üzerinde yer alan dokunmatik ekranınızı çizilmelere, kırılmalara ve çatlamaya karşı koruduğunu belirtmeliyiz.

Whatsapp