Sharp yakında suya dayanıklı Aquos Zate akıllı telefonunu sunacak

Sharp da artık akıllı telefon modellerinde kameralara oldukça önem veriyor.

Akıllı telefon pazarında yer alan firmalar gelişen teknoloji dünyası ile donanım bileşenlerini de geliştirmeye devam ederken, özellikle de son dönemde büyük firmalar kameralara büyük önem vermekteler.

Sosyal ağların ve internet hızlarının artması sonrasında fotoğraf ve video çekim kaliteleri daha fazla kullanıcılar tarafından incelenmeye başladı.

Baktığımızda Samsung, Google, Apple, HTC gibi firmalar 12MP kapasiteye sahip ve düşük ışıkta kaliteli çekim sunan kameralar sunarken, Huawei de görüntü teknolojisi alanında önemli isimlerden olan Alman devi Leica tarafından geliştirilen çift arka kamera ile Huawei P9 ve Huawei P9 Plus modellerini sunmuştu.

Japonya kökenli teknoloji devi Sharp da gelen bilgilere göre, kamerası ile ön plana çıkacak bir akıllı telefon sunmaya hazırlanıyor. Firmanın yeni Sharp Aquos Zate akıllı telefonunun premium kameralar üreten Ricoh tarafından geliştirilen kamera ile sunulacağı belirtiliyor.

Sharp Aquos Zate gelen bilgilere göre 1920x1080 piksel Full HD çözünürlükte dokunmatik ekran ile sunulacak. Akıllı telefonun henüz ekran büyüklüğünün ne olduğuna dair bilgi ise bulunmamakta. 

Suya ve toza karşı dayanıklı yapıya sahip olacak olan Sharp Aquos Zate akıllı telefon 3GB sistem belleği içerecek ve ayrıca dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden güç alacak.

Arka kamera Ricoh sertifikasına sahip olan 22.6MP çözünürlükte gelecek. Henüz Ricoh'un donanım ve yazılım açısından ne kadar kameranın geliştirilmesinde rol aldığı bilgisi ise bulunmamakta.

Whatsapp