Sharp ile Google yeni Android One telefonunu tanıttı

Sharp tarafından geliştirilen X1 isimli sade tasarıma ait cep telefonu, Google tarafından Android One serisi altına konumlandırıldı.

Küresel pazarın en önemli teknoloji şirketleri arasında yer alan Sharp firması, uygun fiyatlı akıllı telefonları konumlandırdığı Android One serisine bir türlü son vermek istemiyor. Bu bağlamda Alman devi ile el sıkışan Google, Japonya'da X1 olarak isimlendirilen Sharp'ın telefonunu bu seri altına konumlandırdı.


5.3 inç genişliğindeki Full HD çözünürlüklü LCD ön panel üzerinde şekillenen mobil cihazın 32 GB kapasitesindeki dahili depolama alanı MicroSD kart yuvasıyla arttırılabiliyor. Cihazın kalbini Qualcomm Snapdragon 435 octa-core işlemci ve 3GB kapasitesindeki RAM bellek oluşturacakken, 3900 mAh batarya ile gelen telefonun 96 saat boyunca kullanılabildiği iddia ediliyor.


Android Nougat 7.1 işletim sisteminin saf tasarımıyla birlikte gelen cihazın arka yüzünde LED Flaş destekli 16.4 MP kamera yer alırken, ön yüzünde ise 8 MP çözünürlüğündeki bir kamera yer alıyor. Suya ve toza karşı dayanıklılık sağlayan mobil cihaz, beyaz, mor ve yeşil renk seçeneklerini içeriyor.


Oldukça sade tasarıma sahip olan Sharp X1'de parmak izi tanımlayıcı sensörün bulunmadığını belirtelim. Son olarak ise telefonun Android Pay kullanımı için FeliCa desteği ile de uyumluluk sağladığını belirterek haberimizi sonlandıralım.

Whatsapp