Sharp Aquos S3 Modeli iPhone X Benzeri Tasarımı İle Ortaya Çıktı

Sharp'ın yeni akıllı telefonu Sharp Aquos S3 modeli iPhone X benzeri çerçevesiz ekranı ve çentiği ile çalışır halde görüntülendi.

Huawei P20 Lite, P20 Plus ve iPhone X gibi çentiğe sahip akıllı telefonlardan sonra şimdi de Sharp'ın yeni akıllı telefonu Sharp Aquos S3'ün benzer bir çentiğe sahip olduğu ortaya çıktı. Açıkçası firmaların bu tarz çentik kullanarak iPhone X klonu gibi cihazlar üretmeye başlaması kullanıcıların pekte hoşuna gitmeyecektir. Çünkü bu çentik sebebiyle ekranın tamamını kullanamıyorsunuz.

Sharp Aquos S3'ün ön tarafına baktığımızda üst tarafta ince çerçevelerin ortasında kamera, yakınlık sensör ve ahizenin bulunduğu bir çentik kısmını görüyoruz. Bu kısmıyla cihaz iPhone X modeline bir hayli benziyor. Cihazın arka tarafına geçtiğimiz zaman ise yine kamera konumlandırması bakımından iPhone X ile oldukça benzer bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Dikey olarak konumlandırılan çift kameranın hemen altında LED flaş yer alırken arka kasanın ortasında ise bir parmak izi okuyucusu yer alıyor.

Bu model elbette Japon devi Sharp'ın ilk çerçevesiz tasarıma sahip akıllı telefonu değil. Sharp'ın bu tasarım ile Aquos S3 modelinde Face ID benzeri bir yüz tanıma sistemine de yer vereceğini düşünüyoruz. Huawei ve OnePlus gibi firmalar yazılımsal olarak yüz tanıma özelliğini aktif şekilde kullanıyordu. Büyük ihtimalle Sharp Aquos S3 modeli de yazılımsal olarak bir yüz tanıma özelliğine sahip olacak.

Cihazın şuan için teknik özellikleri ve fiyatı kesin olarak bilinmiyor. Fakat cihazın çalışır halde bir birimi olduğunu gördüğümüze göre cihazın MWC 2018 fuarında tanıtılabileceğini söyleyebiliriz. O sebeple Sharp çok geçmeden bu modelini resmi olarak duyurarak piyasaya sunacaktır.

Whatsapp