Sharp Aquos R3, Snapdragon 855 ve 120Hz Çift Çentikli Ekranla Duyuruldu

Sharp, amiral gemisi akıllı telefonu Aquos R3'ü Snapdragon 855 yonga seti ve 120Hz yenileme hızına sahip çift çentikli ekranı ile resmi olarak duyurdu.

Japonya merkezli Sharp, geçtiğimiz yılın kasım ayında, dünyanın ilk çifte çentikli akıllı telefonu olan Aquos R2 Compact'ı tanıtmıştı. Şirket bugün de Aquos R3 adı altında ikinci çift çentikli ekrana sahip modelini resmi olarak duyurdu. 

Sharp Aquos R3, 3120 x 1440 piksel çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip 6,2 inç Pro IGZO ekran paneline sahip. Akıllı telefon, HDR10 desteğine ve iki çentikli bir ekrana sahip. Çentiklerden biri 16.3MP özçekim kamerasına ev sahipliği yapıyor, diğeri de ana ekran tuşuna yerleştirilmiş olan parmak izi tarayıcıyı çevreliyor ve telefonun alt tarafında yer alıyor. 

Sharp Aquos R3, arka tarafında sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilmiş bir çift kamera kurulumuna sahip. Bu kurulum, fotoğraf çekimi için kullanılan bir 12.2MP (f / 1.7, 78 dereceli FOV) sensör ve video kaydı için özel olarak kullanılan 20MP (f / 2.4, 125 derecelik FOV) sensörlerden oluşuyor. Akıllı telefon ayrıca, AI Live Story ve AI Live Shutter gibi AI tabanlı kamera özellikleriyle birlikte geliyor.

https://youtu.be/cpJFJ7_6h_E

Sharp Aquos R3, 6GB RAM ile desteklenen Qualcomm Snapdragon 855 yonga setinden güç alıyor. 128GB dahili depolama alanına sahip olan telefon, Android 9.0 Pie işletim sistemi altında çalışıyor. 

Aquos R3 akıllı telefon, 11W Qi kablosuz şarj desteği olan 3.200 mAh batarya ile birlikte geliyor. Ancak, ekranın boyutu ve çözünürlüğü göz önüne alındığında, batarya o kadar etkileyici olmayabilir gibi görünüyor. Sharp Aquos R3'ün fiyatlandırma ve satış çıkış ayrıntıları şu anda açıklanmadı.

Whatsapp