Sharp Aquos R Compact Modeli 120Hz Ekranı İle Tanıtıldı

Sharp 120Hz yenileme hızına sahip ekran paneli kullanan yeni Sharp Aquos R Compact modelini resmen duyurdu.

Sharp, Aquos R akıllı telefon serisine kıyasla daha küçük ekran boyutuna sahip bir model olan Aquos R Compact'ı resmi olarak duyurdu. Serideki diğer modellerin aksine, Aquos R Compact, şirketin önceki akıllı telefonlarına benzer şekilden daha farklı, kenardan kenara ekran tasarımına sahip. Elbette bu telefonda diğer telefonlardan farklı olarak ekran tarafında büyük bir özellik daha bulunuyor.

Aquos R Compact, 4.9 inç boyutunda 2032x1080 piksel çözünürlüğe sahip IGZO LCD bir ekran paneline sahip. Ekranın üstü köşelere doğru kavisli ve çentikli olması dışında, hemen hemen diğer tüm akıllı telefon ekranının iki katı kadar yani 120Hz yenileme hızı bulunuyor.

Aquos R Compact modelinin diğer özellikleri arasında, 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı, Qualcomm Snapdragon 660 işlemci, arka tarafta 16.4MP çözünürlüğünde ana kamera ve ön tarafında 8MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Yazılım tarafında ise EMOPA 7.0 arayüzü ile beraber Android 8.0 Oreo sürümü cihazda yüklü olarak geliyor. Cihazın bütün donanımını 2500mAh kapasiteli Hızlı Şarj 3,0 destekli bir pil besliyor.

Aquos R Compact, Aralık ayında yalnızca Japonya'da satışa sunulacak. Gönül ister ki bu tarz farklı özelliklere sahip marka ve modellerin ülkemizde satılıyor olması. Fakat ülkemizde bulunan vergi miktarı göz önüne alındığı zaman bu tarz cihazların fiyatı bir hayli pahalı olabiliyor.

Whatsapp