Sharp Aquos 507SH akıllı telefon, Japonya'nın ilk Android One modeli oldu

Japonya'da Android One model olarak Sharp Aquos 507SH duyuruldu...

Teknoloji dünyasında fırtına gibi esen ABD merkezli Google'ın geçtiğimiz dönemde bir çok yeni projeyi hayata geçirirken, bunlardan bir tanesi de Android One oldu.

İlk olarak dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan'da hayata geçen Android One, belli teknik özelliklere sahip olan cihazların düşük fiyat etiketleri ile bütçesi yeterli olmayan teknoloji meraklıları ile buluşması amaçlanıyor.

Şu ana kadar bir çok Android One modeller sunulmuş durumda ve hatta ikinci nesil modeller de Asya pazarında başta Hindistan olmak üzere bir çok firmadan gelirken, şimdi de Japonya'dan haber geldi.

Japonya'nın ilk Android modeli Sharp'tan geldi ve akıllı telefon Sharp Aquos 507SH olarak adlandırılmış. 

Teknik özelliklere bakarsak eğer, Sharp Aquos 507SH akıllı telefon 5" büyüklüğünde dokunmatik IGZO LCD ekran ile geliyor ve ayrıca cihazın ekran çözünürlüğü de 1280x720 piksel HD olmakta. 142 mm x 71 mm x 8.8 mm ölçülere sah,p olan akıllı telefon ayrıca 135gr ağırlığında.

IP68 sertifikası ile suya dayanıklı yapı sunan Sharp Aquos 507SH, 2GB sistem belleği içeriyor ve ayrıca Qualcomm'un Snapdragon 617 yonga setinden güç almakta. 16GB dahili veri kapasitesi cihazda yer alırken, 13MP arka kamera ve 5MP Selfie kamerası diğer önemli özellikler olarak sayılabilir.

Whatsapp