Sesli ve Video Arama Facebook Messenger Windows 10 Uygulamasına Geldi

Facebook Messenger Windows 10 uygulaması aldığı yeni güncelleme ile sesli ve video arama özelliğine kavuştu. Facebook Messenger Windows 10 uygulaması artık görüntülü aramayı destekliyor.

Nisan ayına geri döndüğümüzde, Facebook ve Facebook Messenger Windows 10 uygulamaları duyurulmuş, ilk olarak Windows 10 masaüstü sürümü yayınlanan popüler uygulamalar daha sonra Windows 10 Mobile için de kullanıma sunulmuştu. İlerleyen dönemde sayısı güncelleme alan ve yeni özelliklerle çeşitli geliştirmeler yapılan Windows 10 Facebook Messenger ve Facebook uygulaması, Android ve İos platformlarında kullanıcı deneyimi özelliklerini kazanmıştı. 

Windows 10 Facebook Messenger uygulaması bugün yeni bir güncelleme aldı. Yayınlanan teni Facebook Messenger Windows 10 uygulama güncellemelerini ncellrmesinde dikkati çeken en önemli değişiklik ise Windows 10 masaüstü bilgisayar ve tabletler için facebook Messenger sesli ve video arama özelliğinin aktif edilmesi oldu. Windows 10 Facebook Messenger kullanıcıları artık sesli ve video arama yapmak için kolayca tarayıcıya geçiş yapabilirsen yine de kullanıcı deneyimi için yeterli geliştirme henüz yapılmamış. 

Facebook, geçtiğimiz hafta bu özellikleri uygulama için kullanıma sunacağını açıklamıştı. Windows 10 Facebook Messenger uygulamasında sesli ve video arama özelliği Android ve İos platformlarında olduğu gibi uygulamanın sağ üst köşesindeki butonlar üzerinden başlatılabiliyor. 

Bir çağrı başlatıldığında, basit bir arayüz üzerinde, çağrı sonlandırma düğmesine ek olarak mikrofon ve web kamerası için geçiş yapmayı sağlayan butonları bulunduğu bir tasarım sizi karşılıyor. Şu anda ayarlar menüsü sadece bilgisayara bağlı kameralar arasında seçim yapmak için seçenekler içeriyor. 

Grup video araması gibi bazı önemli özellik eksikliklerine rağmen Windows 10 Facebook Messenger uygulamasının sesli ve video arama özelliği kazanması olumlu bir gelişme. Grup video aramasının Windows 10 uygulaması için ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda Facebook'tan şimdilik bir açıklama da yapılmadı. 

Son olarak merakla beklenen video ve sesli arama özelliklerinin Windows 10 Mobile Facebook Messenger uygulaması için ne zaman kullanılabilir olacağı bilinmiyor fakat evrensel olarak geliştirilen uygulamanın yeni özellikleri kısa zamanda Windows 10 Mobile için de kullanılabilir olmasını bekliyoruz. 

Whatsapp