Selfie tutkunları için Vivo Y67 akıllı telefon resmi olarak duyuruldu

Çinli Vivo yeni akıllı telefon modeli olarak metal kasalı Y67'yi resmi olarak duyurdu.

Bugün özellikle de Çinli akıllı telefon üreticilerinden arka arkaya yeni cihaz duyuruları geliyor. Xiaomi, yeni üst seviye modellerinden Mi Note 2'yi resmi olarak tanıtırken, ayrıca tasarımı ile de dikkat çeken yeni Xiaomi Mi Mix phablet modeli de gün yüzüne çıktı. Bugün duyuru yapan bir başka Çinli üretici de Vivo olurken, firmadan Y67 adı ile yeni bir akıllı telefon  duyurusu geldi.

Özellikle Apple'ın iPhone modellerine benzer tasarımı ile dikkat çeken bu yeni akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Ancak ekran çözünürlüğü ise 1280x720 piksel HD olarak bu ekrana göre biraz düşük kalmakta.

Yeni Vivo Y67 akıllı telefonun yonga seti ise sekiz çekirdekli işlemcili MediaTek MT6750 olarak belirlenmiş. 4GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonun dahili veri kapasitesi ise 32GB olurken, bu kapasite microSD kart ile arttırılabiliyor.

Akıllı telefonun önünde fiziksel Home butonu yer alıyor ve ayrıca parmak izi tarayıcısı da bu butona entegre olarak bulunuyor. Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sisti üzerinde çalışan Vivo Y67'nin bataryası ise 3.000mAh.

Vivo Y67 akıllı telefonun arkasında LED flaş destekli 13MP kamera yer alıyor. Diğer taraftan ön kamerası da 16MP çözünürlük sunarken, bu da Selfie tutkunları için önemli bir cihaz olduğu anlamına geliyor. Vivo ve Oppo gibi Çinli firmalar son dönemde ön kameralara oldukça önem veriyorlar.

Cihazın fiyatı ise 1798 Yuan / $265 olarak belirlenmiş.

Whatsapp