Seat'tan ayrılan Cupra, artık tek başına bir marka

Volkswagen Grubu'nun yeni üyesi Cupra, hem dış dizaynı hemde iç dizaynı ile dikkatleri üzerine çekecek olan sportif otomobiller geliştirecek.

Volkswagen tarafından satın alınan Seat her geçen gün global pazardaki popülerliğini bir adım daha ön plana taşımayı başarıyor. Firmanın performans tutkunları için hazırladığı araçlara eklediği  Cupra artık şirketten ayrı bir marka olarak karşımıza çıkacakken, şirket hem performansları hemde dış tasarımıyla dikkat çekecek olan yeni sportif araçları tanımaya hazırlanıyor.

Şirketin geliştireceği ilk model SUV segmenti olarak karşımıza çıkacakken, markanın geliştirdiği tüm araçlar Avrupa'da yaklaşık 260 seçilmiş SEAT bayisinde özel bir şekilde satışa sunulacak. Yine eskisinde olduğu gibi SEAT ile bağlantılı modeller geliştireceksen olan araçta, CUPRA firmasına özel bir logo yer alacak ve araçlar daha modifiyeli şekilde tasarlanacak.

Cupra Ateca


Şirketin geliştireceği ilk model olarak karşımıza çıkacak olan Cupra Ateca 2.0 TSI motordan güç alacakken, 300 beygir güç sunacak. Otto Partikül Filtresi Sistemi ile çalışan araç yeni emisyon yasalarının isteğini de böylelikle yerine getirecekken, motor hızlı ve gelişmiş olmasının yanı sıra çok daha güçlü ve tok bir sesle birlikte gelecek.

Araçta kullanılacak olan 7 ileri DSG şanzımada tam anlamıyla performans tutkunları içim geliştirilirken, aracın şanzıman ve motor ikilemi yüksek performansına rağmen düşük yakıt tüketimi sağlayacak. Ayrıca araçta dünyanın en gelişmiş çekiş sistemi olan 4Drive'nin kullanılacağını belirtelim.

Cupra TCR


 Şirketin geliştireceği ilk yarış otomobili temalı aracı olarak karşımıza çıkacak olan TCR modeli, tam anlamıyla SEAT Leon Cupra modelini andırıyor. Ancak araçta kullanılan farklı tamponlar ile içinde kullanılan farklı direksiyon simidi yer alıyor. Aracın dışında kullanılan farklı kaput üzerinde yer alan bakır rengi tasarımı da tam anlamıyla muhteşem

Whatsapp