SD821'li LG G6, daha yüksek satış rakamları için Galaxy S8'den önce sunulacak

LG'nin amiral gemisi daha fazla satabilmek için Samsung'un Galaxy S8 modelinden çok daha önce pazara sunulacak.

Samsung, akıllı telefon pazarında liderliğini sürdürürken, kısa süre içerisinde önemli iki akıllı telefon modelini pazara sunacak. Bu cihazlardan birisi Galaxy S8 adındaki firmanın yeni amiral gemisi olurken, Galaxy S8 Plus olarak daha büyük ekranlı bir versiyon da gelecek. 

Qualcomm'un yeni Snapdragon 835 yonga setinin üretimini de Samsung üstlenirken, ilk planda Samsung'un Snapdragon 835'in tüm üretimini kendisine sakladığı kaydedilirken, bu durum nedeni ile de diğer Güney Kore devi olan LG'nin Snapdragon 821 yonga setini LG G6 adındaki firmanın yeni amiral gemisinde kullanacağı belirtiliyor.

LG'nin G6'nın satış rakamlarını yüksek tutabilme amacı ile cihazını Samsung'un Galaxy S8 / Galaxy S8 Plus modellerinden daha öne sunacağı ve bunun da sonucu olarak LG'nin yeni amiral gemisinin Snapdragon 821 yonga seti ile geleceği kaydedilmekte.

Samsung, Galaxy S8 / Galaxy S8 Plus'ı Mart sonunda duyuracak ve Nisan içerisinde de satışa çıkartacak. Bu durumda da Snapdragon 835'i kullanmak isteyen diğer üreticilerin Mayıs ya da Haziran ayına kadar beklemesi anlamına geliyor.

Snapdragon 821,  Google Pixel, Pixel XL, OnePlus 3T, Xiaomi Mi 5s, Xiaomi Mi 5s Plus, Xiaomi Mi Note 2, LeEco Le Pro 3 ve Asus ZenFone 3 Deluxe gibi bir çok modelde yer lan ve yüksek performanslı bir yonga seti. 

LG G6'nın diğer özelliklerinin ise 5.7" büyüklüğünde 18:9 görüntü oranı ve 2880x1440 piksel Quad HD çözünürlükte dokunmatik ekran, 6GB sistem belleği, 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi, 16MP + 16MP çift arka kamera, Android 7.0 Noubat mobil işletim sistemi vb. olması bekleniyor.

Whatsapp