Samsung'un yeni Tizenli akıllısı Samsung Z2 satışta

Samsung Z2 akıllı telefon Hindistan pazarında raflardaki yerini aldı...

Samsung, Android işletim sistemine sahip Galaxy akıllı telefon modelleri ile pazarda lider durumda bu ay içerisinde yeni Galaxy Note7 adındaki üst seviye phablet modelini resmi, olarak duyurmuştu. Bu cihaz iki yanı kavisli ekran, suya dayanıklı yapı ve S-Pen desteği yanı sıra üst düzey donanım özellikleri içerirken, firma bu ay başka bir cihazını daha gün yüzüne çıkardı.

Samsung'un duyurduğu diğer bir akıllı telefon ise Samsung Z2 olurken, bu akıllı telefon Android işletim sistemine sahip değil. Bunun yerine Intel ve Samsung tarafından ortaklaşa geliştirilen Tizen mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Bu işletim sistemi daha önce MeeGo adı ile geliştiriliyordu ve Nokia'nın ayrılması ile Samsung, Intel ile partner olmuştu.

Samsung, Hindistan başta olmak üzer bazı Asya ülkelerinde Tizen modeller sunarken, ilk olarak Samsung Z1 gelmiş ve arkasından da Samsung Z3 adında bir başka model daha pazara sunulmuştu. Şimdi de Samsung Z2 adındaki bir akıllı telefon Hindistan pazarında satışta.

Yeni akıllı telefonun fiyatı ise INR 4,590 (yaklaşık $70) olarak belirlenmiş.

Yeni akıllı telefon 3.97" büyüklüğünde 480x800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 1.5Ghz saat hızında dört çekirdekli işlemcili Spreadtrum SC9830 yonga seti, 1GB sistem belleği, 8GB dahili veri kapasitesi, 5MP arka kamera, VGA ön kamera, Tizen v2.4 mobil işletim sistemi gibi özelliklerle geldi.

Whatsapp