Samsung'un yeni nesil Gear akıllı saati detaylanıyor

Güney Kore devinin yeni akıllı saati hakkında son bilgiler haberimizde yer alıyor.

Teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Samsung, akıllı saat pazarında da bir süredir mücadelesini sürdürüyor. Son olarak hatırlanacağı üzere firma geçtiğimiz sene Eylül ayında IFA 2015'de Samsung Gear S2 adındaki akıllı saatini sunmuştu. Ayrıca bu cihazın farklı bir versiyonu da Gear S2  Classic adı ile sunuldu.

Samsung Gear S2, "Orbis" kod ismine sahipti ve latince Dünya anlamına gelen bu kelimenin ardından şimdi de yeni nesil Gear akıllı saat "Solis" kod ismi ile geliştiriliyor. Bu isim de latince olup, Güneş anlamına gelmekte. Bu da yeni modelin de yuvarlak tasarım ile sunulacağı anlamına geliyor.

Yeni nesil Gear akıllı saatin firmanın Intel ile ortaklaşa olarak geliştirdikleri Tizen mobil işletim sistemi üzerinde çalışacağı ifade ediliyor. Şimdilik Android Wear versiyon sunulup sunulmayacağına dair bir versiyon bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere daha önce Samsung Gear Live adında bir model Android Wear ile sunulmuştu ve bu firmanın ardından firma, Tizen'e yönelmişti.

Diğer taraftan kod ismi yanı sıra yeni Samsung Gear S3 akıllı telefonun  model numaraları da biliniyor. Buna göre cihaz SM-R760, SM-R765, SM-R770, SM-R765V, ve SM-R765S model numaralarına sahip. Bu da büyük ihtimalle farklı cep telefonu operatörleri üzerinden farklı isimlerle sunulacağı anlamına gelmekte.

Ayrıca Samsung Gear S3'ün özel "de Grisogono" versiyonu da gelecek.

Whatsapp