Samsung'un yeni Galaxy S7 active akıllısı resmi olarak duyuruldu

Samsung, amiral gemisinin zırhlı versiyonunu gün yüzüne çıkardı

Bu sene bir çok yeni model sunan ve özellikle de yeni amiral gemisi Galaxy S7 ile adından söz ettiren Güney Kore devi Samsung, ayrıca amiral gemisini büyük ve iki yanı kavisli ekrana sahip versiyonu Galaxy S7 edge'yi de gün yüzüne çıkarmıştı.

Bir süredir firmanın Galaxy S7 active adı ile zırhlı bir versiyon üzerinde de çalıştığı yönünde bilgiler gelirken, bu akıllı telefon bugün itibari ile artık resmi. Cihaz, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren cep telefonu operatörlerinden AT&T üzerinden satışa sunulacak.

Galaxy S7'nin zırhlı versiyonu olan Samsung Galaxy S7 active akıllı telefon teknik özellikler ile de üst seviye olmakta.

5.1" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelen akıllı telefonun ekranı kırılmaya dayanıklı yapıya sahip. Ayrıca bataryası da 4.000mAh ile Galaxy S7'ye göre daha büyük.

12MP arka kamera içeren akıllı telefon ayrıca 5MP Selfie kamerası içerirken, akıllı telefon gücünü ise dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden alıyor. Sistem belleği 4GB olarak yer alırken, dahili veri kapasitesi de 32GB olmakta.

Cihazın Home butonu üzerinde parmak izi tarayıcısı da bulunuyor ve bu açıdan bakıldığında active modeller arasında ilk olduğunu da belirtelim.

10 Haziran tarihinde AT&T üzerinden satışa sunulacak olan akıllı telefonun fiyatı Galaxy S7 edge ile benzer olacak. Sandy Gold, Camo Green ve Titanium Gray olarak üç renkte gelecek olan cihazın kontratsız fiyatının ne olacağı yönünde bilgi ise yok.

Whatsapp