Samsung'un yeni Galaxy Note 7 modelinde bu özellik de olacak

Galaxy Note 7 akıllı telefonun iris tarayıcısı Patron'dan geliyor.

Samsung, yakında yeni ve önemli bir üst seviye akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirecek. Galaxy Note ailesinin yeni üyesi olacak olan bu cihaz hakkında son gelen bilgilere göre Samsung, akıllı telefonunu Galaxy Note 6 adı ile değil Galaxy Note 7 ismi ile sunacağı şeklinde.

Samsung, büyük bir olasılıkla Galaxy S7'e göre cihazının numarasını aynı seviyede tutarak akıllı telefonunun yeni olduğu algısını arttırmayı planlıyor.

Bir süre önce Galaxy Note 7'nin parmak izi tarayıcı haricinde çok daha fazla güvenlik sunan iris tarayıcısı da içereceği şeklindeydi. Beta yazılım üzerinden gelen bu bilgi görünüşe göre doğru ve Samsung, iris tarayıcısını Güney Kore merkezli bir firma olan Patron'dan tedarik edecek. Bilgilere göre Patron iris tarayıcı sensörleri Samsung için üretiyor.

Diğer taraftan bir süre önce edge kelimesinin geçtiği bir görsel de ortaya çıktı. Bu da Galaxy Note 7'nin kavisli ekran ile sunulacağı yönünde tahminlerin gelmesine neden oldu. Ancak şu an için bilgilerin doğruluğunu kanıtlayan bilgiler bulunmadığını da belirtelim.

İddialara göre 5.8" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerecek ve ayrıca 6GB sistem belleğine sahip olacak. Qualcomm Snapdragon 823 olarak Snapdragon 820'ye göre daha yüksek işlemci ve saat hızına sahip yonga seti yeni akıllı telefonda kullanılabilir.

Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi ile gelecek olan cihaz, metal kasa tasarımı içerecek. 2 Ağustos tarihinde New York'ta düzenlenecek olan etkinlikle gün yüzüne çıkacak.

Whatsapp