Samsung'un yeni Galaxy Note 7 akıllısı Marshmallow ile pazara sunulabilir

İddialara göre Galaxy Note 7 ilk başta Android N ile gelmeyecek...

Samsung, şu sıralar oldukça önemli bir akıllı telefon modelinin hazırlıkları içerisinde. Her sene yeni bir üst seviye phablet modeli sunan firmanın Galaxy Note adı ile gelen modelleri özellikle de S-Pen destekleri ile adlarından söz ettiriyor.

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında Galaxy Note5 adındaki akıllı telefon firmadan gelmişti. Hem tasarımı hem de üst düzey donanım özellikleri ile gelen akıllı telefon büyük ilgi görürken, şimdi de bu akıllı telefonun halefi sunulmaya hazırlanıyor.

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy Note 6 adı ile gelecekti, ancak son gelen bilgiler ise cihazın Galaxy Note 7 ismi ile sunulacağı şeklinde. Firmanın bu kararının ardındaki neden ise Galaxy S serisi ile numaralandırmayı eşitlemek ve aynı sene aynı numara ile cihazları sunmak. Bu sene firmadan Galaxy S7 gelmişti ve şimdi de Galaxy Note 7 pazara sunulacak.

Yeni akıllı telefon hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, daha önce Android N mobil işletim sistemi ile sunulabileceğine dair bilgiler gelmişti. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre Galaxy Note 7, Android N ile değil Android 6.0.1 Lollipop mobil işletim sistemi ile test ediliyor.

Samsung SM-N930A olarak ortaya çıkan User Agent görselinde bilgi görülebiliyor ve bu versiyonun da ABD'de AT&T üzerinden sunulacak versiyona ait olduğunu tahmin ediyoruz.

Samsung'un yeni akıllı telefonu iddialara göre 5.8" büyüklüğünde 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 6GB sistem belleği, Qualcomm Snapdragon 823 yonga seti gibi teknik özelliklerle sunulacak.

Whatsapp