Samsung'un yeni Galaxy Note 7 akılısı S-Pen ile de dikkatleri üzerine çekiyor

Galaxy Note7'nin S-Pen'i önceki nesile göre yeni özellikler içeriyor ve çok daha hassas geliyor...

Samsung, dün düzenlediği yeni Unpacked etkinliği ile üst seviye bir akıllı telefon modelini daha resmi olarak duyurdu. Galaxy Note serisinin en yeni üyesi olarak gelen bu akıllı telefon Galaxy Note7 adı ile gelirken, önceki modeller gibi S-Pen desteği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu yeni akıllı telefon önceki Galaxy Note modellerinden farklı olarak suya dayanıklı bir yapı ile geldi. Galaxy Note7, IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip ve bu da 1.5 metre suyun altında 30 dakika süresince kalabileceği anlamına geliyor.

Galaxy Note7 S-Pen de IP68 sertifikası içerirken, sadece suda kalabileceği anlamına gelmiyor ve Galaxy Note7 ile S-Pen suyun içerisinde de kullanılabilecek. Electromagnetic Resonance (EMR) adındaki teknoloji bu olayın arkasındaki neden olmakta.

Galayx Note7'nin S-Pen'i ayrıca farklı bir tasarım ile geldi. Galaxy Note5'in S-Pen'ine göre 2.6mm daha kısa ve uç kısmı da 0.7mm olarak önceki nesildeki 1.6mm seviyeye göre çok daha ince olmakta.

Samsung'un yeni phablet modelinin teknik özelliklerine bakacak olursak eğer 5.7" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde iki yanı kavisli dokunmatik Super AMOLED ekrana sahip olan cihaz yonga seti açısından iki farklı versiyon olarak gelirken, Qualcomm Snapdragon 820 ve Samsung Exynos 8890'a yer verilmiş.

4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesine sahip olan Samsung Galaxy Note7 akıllı telefon 12MP Dual Pixel arka kamera içeriyor ve ön kamera da 5MP olarak gelmekte. İşletim sistemi Google Android 6.0.1 Marshmallow olurken, batarya da 3.500mAh olarak konumlandırılmış.

Whatsapp