Samsung'un yeni Galaxy A5 modeli benchmark sonuçlarında göründü

Samsung yeni nesil Galaxy A5 modeli üzerinde çalışmalarını sürdürüyor...

Samsung'un son dönemde Galaxy S ve Galaxy Note serisinin ardından en büyük önem sahip modeller Galaxy A adındaki seri içerisinde yer aldı. Premium tasarım ile gelen akıllı telefonlar, ülkemizde ve daha bir çok ülkede büyük ilgi görürken, firma her sene yeni nesil Galaxy A modellerini pazara sunmaya devam ediyor.

Samsung, Galaxy A serisi içerisinde bir çok model sunarken, bu sene Galaxy A (2016) modelleri ile pazarda yüksek satış rakamlarına ulaştı ve bu modellerin bir tanesi de Galaxy A5 (2016) olmuştu ve hatırlanacağı üzere bu cihaz 2015 Aralık ayında resmi olarak duyurulmuştu.

Cihaz Ocak 2016 itibari ile de raflardaki yerini alırken, gelen bilgilere göre Samsung bu akıllı telefonun halefi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Polonya'da Tablety adındaki blog üzerinden gelen habere göre SM-A520F model numarasında sahip olan yeni nesil Galaxy A modeli hem Geekbench hem de GFXBench veri tabanında ortaya çıktı. Şu an halihazırda satışta olan Galaxy A (2016) Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 615 ile sunulmuştu. Yeni cihaz ise Samsung'un sekiz çekirdekli işlemcili Exynos 7880 yonga setini içerecek. Ayrıca grafik işlemci de ARM Mali-T830 olacak.

Eski nesilde yer alan 2GB sistem belleğine karşılık yeni akıllı telefon 3GB RAM ile sunulacak. Dahili veri kapasitesi de 32GB olacak. Hem önde hem de arkada 16MP kameranın yer alabileceği ifade edilirken, batarya da 3.000mAh olarak geliyor. 

Whatsapp