Samsung'un yeni çift kamera teknolojisi Galaxy S8'de kullanılabilir

Samsung'un patentini aldığı çift kamera teknolojisinin Galaxy S8'de kullanılabileceği ifade ediliyor.

Akıllı telefon pazarında mücadele tüm hızı ile devam ederken, firmalar farklı teknolojiler ile donattıkları cihazları ile diğer akıllı telefon üreticilerinin bir adım önünde olmayı amaçlıyorlar. Bilindiği üzere akıllı telefonlarla yapılabilecek şeylerin başında fotoğraf çekme geliyor ve artık cihazlar önde ve arkada olmak üzere iki kamera ile sunuluyorlar.

Ancak diğer taraftan bu hem önde hem de arkada bazen çift kameraya da yer verilebiliyor. Geçtiğimiz dönemde baktığımızda bir çok akıllı telefon bu şekilde sunulurken, örnek verecek olursak eğer, LG V10, çift ön kamera, iPhone 7 Plus da çift arka kamera ile pazarda yerini almıştı.

Samsung da yeni bir çift kamera teknoloji patenti ile gündemde kendine yer etti. Bu yeni çift kamera teknolojisi için Güney Kore'de firma patent başvurusu yapmış ve bu patent bugün yayınlandı.

Baktığımızda çift arka kameranın bir tanesinin geniş açılı diğerinin ise daha düşük açı içerdiği görülüyor. Bu da odaklanma açısından daha başarılı fotoğrafların çekimine izin vereceği anlamına geliyor.

Güney Kore devi Samsung, bu seneye de hızla girdi ve yeni Galaxy A (2017) modellerini dün resmi olarak duyurdu. Gelecek ay MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi düzenlenecek ve bu etkinlikte de firmanın yeni amiral gemisi Galaxy S8'in ve  bu cihazın büyük versiyonu Galaxy S8 Plus'ın resmi olarak duyurulması bekleniyor. 

İddialar bu yeni çift kamera tasarımının Galaxy S8 de kullanılabileceği şekilde. Ancak hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene son dönemde Samsung'un çift yerine tek kamera tasarımının kullanmayı planladığı şeklindeydi.

Whatsapp