Samsung'un yeni 10nm 6GB LPDDR4 RAM modeli resmi olarak duyuruldu

Galaxy Note 6'da Samsung yeni duyurduğu 10nm 6GB LPDDR4 RAM'ine yer verilebilir.

Güney Kore merkezli Samsung, akıllı telefon ve tablet pazarının en önemli isimlerinden ve akıllı saatten, buzdolabına bir çok farklı cihazı teknoloji meraklılarına sunuyor.

Firma ayrıca mobil platform için donanım üreticisi olarak da en önemli firmalardan birisi ve geliştirdiği ekranlar, yonga setleri, hafıza ürünleri, kameraları kendi cihazlarında kullanıyor ve ayrıca diğer üretici firmalara da veriyor. İlerleyen dönemde Apple'ın iPhone modellerinin en büyük AMOLED ekran tedarikçisi olacağı yönünde de bilgiler gelmişti.

Bu sene başları ile birlikte bir çok firma 6GB RAM içeren yeni akıllı telefon modellerini sundular ve bu durumun gerisinde kalmak istemeyen teknoloji devi Samsung da 10nm retim teknoloji ile geliştirilen yeni 6GB LPDDR4 RAM modülünü resmi olarak duyurdu.

Çin, Shenzhen'de gerçekleştirilen Samsung Mobile Solutions Forum'da resmi olarak duyurulan yeni 6GB LPDDR4 RAM ilerleyen dönemde akıllı telefonlarda yer alacak ve Galaxy Note 6'nın ilk model olabileceği ifade ediliyor.

Samsung Galaxy Note 6 akıllı telefon kesin olmayan bilgilere göre 5.8" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip olacak. 4.000mAh batarya içerecek olan akıllı telefon gücünü ise versiyona göre farklı olarak Qualcomm Snapragon 823 ve Samsung Exynos 8890 yonga setlerinden alacak.

12MP arka kamera ile sunulacak olan yeni Samsung Galaxy Note 6 akıllı telefonun, ayrıca IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı da dayanıklı olacağı fade ediliyor. 

Whatsapp