Samsung'un yazıcı bölümü HP'ye satılıyor

Samsung, yazıcı bölümünü HP'ye satarak bu segmentten çekiliyor.

Şu sıralar Galaxy Note7 batarya problemi ile oldukça sıkıntılı günler geçiren Samsung, kısa süre içerisinde dünya genelinde satılan hatalı Galaxy Note7 modellerini yeni cihazlarla değiştirmeye başlanacak ve bu durumun firmaya 1 milyar dolar civarında bir bedele mal olacağı ifade ediliyor.

Samsung'un yeni akıllı telefonu suya dayanıklı olarak gelmiş ve 5.7" Quad HD iki yanı kavisli dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 / Samsung Exynos 8890 yonga seti, 12MP Dual Pixel arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sitemi gibi özelliklere sahip.

Diğer taraftan gelen yeni bilgilere göre Samsung önemli bir satış işlemi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Firma yazıcı bölümünü HP'ye satıyor. Bu satışın HP'ye maliyetinin ise 1.05 milyar dolar olacağını söyleyelim. Görünen o ki bu satış ile firma, Galaxy Note7 ile uğradığı zararı dengeleyebilecek.

Samsung'un yazıcı bölümü 1 Kasım itibari ile firmadan ayrılarak, ayrı bir şirket haline gelecek ve daha sonra da satış işlemleri gerçekleşerek, bu ayrı firma HP çatısı altına girecek. 

Samsung'un ayrıca yazıcı ile ilgili olarak sahip olduğu 6.500 patenti de HP'ye devreceği kaydediliyor. Samsung, ilerleyen dönemde kendi markası altında yazıcılarını Güney Kore'de satmaya devam edecek, ancak bu yazıcıların HP tarafından üretileceği kaydediliyor.

Whatsapp