Samsung'un Yarı Modüler Çerçevesiz Akıllı Telefon Tasarımı Sızdırıldı

Çerçevesiz tasarıma sahip yeni bir yatı modüler akıllı telefon tasarımı internete sızdırıldı. Ancak bu seferki tasarımların Samsung'a ait olduğu iddia ediliyor.

Bazı kullanıcılar, Vivo NEX'te veya Oppo'nun yeni Find X akıllı telefonunda olduğundan daha ince çerçevelere ihtiyacı olmadığını söyleyebilir, ancak çoğumuz bu büyük ekran alanından asla yeterince yararlanamayız. Samsung da bu konuda önemli çalışmaları olduğu bilinen bir şirket ve şimdi ortaya çıkan bazı görüntüler gösteriyor ki tüketicilerin ince çerçeve konusundaki çekincelerine de yeni çözümler üretilmiş.

Aslında bu konuda Huawei’nin de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bazı çalışmaları olduğu biliniyordu ve şimdi Samsung, belirgin farkları olmasına rağmen Huawei'nin çözümüne benzer bir çözüm geliştiriyor. Huawei, cihazı kullanırken ince çerçevelerden rahatsız olan kullanıcılar için yanlardan metal şerit kullanmıştı ancak Samsung, ekranın dört tarafına da eklenebilir metal manyetik bant çözümünü geliştiriyor. 

Bu çıtçıtlar dört şeridi bir arada tutuyor ve bu tasarım konsepti kırılmaya daha eğilimli gözükürken, bunun önemli bir avantajı var. Çerçevelerden biri hasar görürse, hasar gören bu parça kullanıcının kendisi tarafından kolayca değiştirilebilir. Patent aynı zamanda tasarımın sadece akıllı telefon üretimine değil, ekran, dizüstü bilgisayar, TV, tablet vb. cihazlarda kullanılması için de alınmış. 

Whatsapp