Samsung'un yakında duyuracağı Tizenli Z2 Afrika'da da sunulacak

Samsung'un Tizen işletim sistemine sahip modelleri Afrika pazarına girmeye hazırlanıyor...

Samsung, şu anda Google'ın Android işletim sistemi üzerinde çalışan Galaxy modelleri ile akıllı telefon pazarında lider durumda. Gelen son bilgilere göre 2016 ikinci çeyrekte 80 milyon akıllı telefon satan firmanın en yakın takipçisi ise Apple olurken, bu firma da 40.4 milyon satmıştı. İlerleyen dönemde de liderliği bırakacak gibi de görünmüyor.

Diğer taraftan bir süredir de Samsung, Intel ile ortak olarak Tizen adındaki mobil işletim sistemini geliştiriyor Bu işletim sistemi özellikle firmanın akıllı saatleri Gear modellerinde aktif olarak kullanılırken, ayrıca akıllı TV modellerinde de kullanılmaya başlanmıştı.

Ayrıca Samsung, Tizen akıllı telefonlar da sunuyor. İlk olarak üst seviye Samsung Z adındaki model Tizen ile duyurulmuş, ancak bu model hiçbir zaman pazara sunulmamıştı.

Daha sonra giriş seviyesini tercih eden firma, Samsung Z1 adı ile ilk Tizenli modelini Hindistan ve bazı Asya ülkelerine sunmuş ve daha sonra da Samsung Z3 adında bir başka model firmadan gelmişti.

Samsung, gelen yeni bilgilere göre Tizen'i Asya'dan sonra şimdi de Afrika'ya taşımayı planlıyor. Güney Kore devinin yeni Tizenli modelinin Samsung Z2 adı ile geleceği ifade edilirken, bu yeni akıllı telefon Güney Afrika, Nijerya, Kenya gibi bazı Afrika ülkelerinde de satışa sunulacak.

Ekim ayı civarında pazara girmesi beklenen bu yeni akıllı telefon ayrıca firmanın 4G LTE destekli ile Tizenli akıllısı da olacak.

Whatsapp