Samsung'un patent başvurusunda Apple Watch çizimleri dikkat çekiyor

Samsung, akıllı saat için patent başvurusunda Apple'ın akıllı saatinin çizimlerini kullanarak şaşırttı...

Teknoloji dünyasında sayısız firma mücadele ederken, özellikle de iki firma büyük ilgi görüyor ve bunlardan bir tanesi Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple olurken, diğeri de Güney Koreli Samsung olmakta. Bu iki akıllı telefon üreticisi başta akıllı telefon ve tablet pazarında mücadele ederken, giyilebilir cihazlar da geçtiğimiz sene karşı karşıya geldiği bir pazar oldu.

Samsung, Tizen üzerinde çalışan Gear akıllı saat modellerini bir süredir pazara sunuyor ve son olarak da geçtiğimiz sene Eylül ayında Gear S2 ve Gear S2 Classic pazara sunulmuştu. Bu sene de Eylül ayında bu sefer de Gear S3 pazara sunulabilir.

Apple ise, geçtiğimiz sene akıllı saat pazarına giriş yaptı. Apple Watch adı ile gelen bu akıllı saat, sunulması ile birlikte yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı ve çok yakında da Apple Watch 2 adında yeni bir modelin sunulacağı ifade ediliyor.

Apple ve Samsung arasında rekabet çetin bir şekilde devam ederken, ayrıca Apple'ın geçtiğimiz dönemde Samsung'u tasarımlarını kopyaladığı yönünde suçlamaları da gelmişti ve Samsung'un yeni patent başvurusunda yer alan çizimler ise bu suçlamaları tekrar alevlendirecek gibi görünüyor.

Samsung, değiştirilebilir akıllı saat bant mekanizması için bir patent başvurusu gerçekleştirdi ve baktığımızda Çizimlerde Apple'ın akıllı saati Apple Watch'a benzer çizimlerin yer aldığı görülüyor. Samsung'un bu tasarımda akıllı saati bulunmamakta.

Whatsapp