Samsung'un LCD Ekranlı Galaxy P30 Serisini  Piyasaya Sunacağı Belirtiliyor

Samsung, IPS LCD ekrana sahip yeni Galaxy P Serisi ile LCD ekran seven tüketicileri hedef alacağı iddia ediliyor.

Orta seviye yeni bir Samsung Galaxy akıllı telefon serisinin ilk haberleri ortaya çıktı. Galaxy P30 ve Galaxy P30 + ( model numarası SM-G6200 olacak) olarak adlandırılan yeni cihazlar, Çin akıllı telefon pazarı için özel olarak piyasaya sürülecek. 

Twitter'da @ MMDDJ'den alınan ilk bilgiler, Galaxy P30 ve Galaxy P30+'ın ekran üzeri parmak izi tarayıcılarına sahip ilk Samsung cihazları olacağını iddia etmiş, ancak daha yeni söylentilerde bu cihazların LCD panellerle geleceği iddia edildi. Ekran içi parmak izi tarayıcı teknolojisinin LCD panellerle uyumlu olmadığı biliniyor. 

Ekran içi parmak izi tarayıcıyı sadece OLED ekranlı cihazlarda görüyoruz zira sadece OLED ekranlar optik sinyallerin geçişine izin verecek kadar ince bir yapıda. Aynı haberde verilen bilgiye göre, JDI, LCD ekranlarla çalışmak üzere tasarlanan yeni bir ekran içi parmak izi okuyucusunu geliştiriyor ancak Samsung'un orta seviye cihazları için böyle bir şey yapma ihtimali olmadığı biliniyor. 

Samsung Galaxy P30 ve Galaxy P30+ önümüzdeki ay Çin'de piyasaya sunulabilir. Bu noktada, Motorola'nın Çin'de aynı adı taşıyan iPhone X benzeri bir cihazı satışa sunduğunu hatırlatmak isteriz. Samsung da çentikli bir akıllı telefonla iPhone X'e benzeyen bir cihazı piyasaya sürebilir mi sorusunun cevabı ise henüz belli değil. 

Her durumda, Samsung Çin'de rakipleri ile rekabet edebilmek için orta seviyede ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip bir akıllı telefon sunmak zorunda. Söylentiler, Galaxy S8 ve S9 ikililerinden donanım ve tasarım konusunda kayda değer bir güncelleme alacak olan Samsung Galaxy S10'da böyle bir teknolojinin beklendiğini iddia ediyor. 

Whatsapp