Samsung'un Katlanabilir Telefonunda 3000 mAh Pil Bulunacak

Samsung'un gelecekte piyasaya süreceği ilk katlanabilir akıllı telefonunda 3000 mAh kapasiteli pil bulunacağı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Samsung'un katlanabilir OLED ekran panellerinin üretimine başladığı iddia edilmişti. Daha öncesinde ise Samsung'un katlanabilir akıllı telefonuna ilişkin bazı patentler ve raporlar ortaya çıkmıştı. Şimdi ise katlanabilir telefonda kullanılacak olan bataryaya ilişkin bazı önemli bilgiler ortaya çıktı. 

Samsung'un katlanabilir telefonlar için 3000 mAh ile 6000 mAh arasında değişen farklı kapasitelere sahip piller ürettiği söylense de bu noktada kesin bir bilgi alınmış değil. Diğer taraftan Samsung'un daha önce pillerle karşılaştığı sorunlar ve bu katlanabilir telefonların tamamen yeni olması gerçeği göz önüne alındığında şirketin kapasite tarafında en alt noktada bataryalar ile ilk katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmesi bekleniyor.

Büyüyen ekran boyutları daha fazla pil kullanımını da beraberinde getiriyor. Katlanabilir telefonlar ile çift ekranlı yapılar veya daha büyük ekranlı tasarımlar görebiliriz. Bu sebeple pillerin kapasitelerinin de büyümesi gerekiyor. Samsung'un şuan için katlanabilir pil üretiminde acele etmediği söyleniyor.

Şuana kadar şirket, katlanabilir cihazı ile ilgili herhangi bir bilgi vermezken cihazın Şubat ayında ABD'de düzenlenecek olan MWC 2019'da resmi olarak duyurulması bekleniyor. Telefonun yeni teknolojiler barındırmasından ve üretim sürecinin zorlu olmasından dolayı 2000 doların altında bir fiyat etiketi ile piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Kısaca bu telefonun bir hayli pahalı olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca ilk katlanabilir Samsung telefonunun tüm pazarlarda satışa sunulmama ihtimali olduğunu söylememiz gerekiyor.

Whatsapp