Samsung'un Harman'ı satın alma işlemleri tamamlandı

Samsung'un ses teknolojisi devi Harman'ı satın alma işlemleri tamamlandı.

Teknoloji dünyasında devamlı olarak büyük firmaların gelişmek için diğer bazı firmaları satın alarak bünyesine katmalarına tanık oluyoruz. Akıllı telefon pazarının da önemli isimleri her sene bir çok satın alma gerçekleştirirken, özellikle de son dönemde bu üreticiler, ses teknolojisi alanında faaliyet gösteren firmaları satın alıyorlar. Son olarak bir satın alma ise Samsung'un Harman'ı bünyesine katması olarak karşımıza geldi.

Samsung'un Harman'ı satı almasına yönelik ilk duyuru geçtiğimiz sene Kasım ayında gelmişti. Ancak süreç biraz sürerken, son olarak hisse sahiplerinin onaylanması ile birlikte Harman, kesin olarak Samsung bünyesine geçti.

Samsung'un Harman'ı satın almasının ardından Harman CEO'su Dinesh Paliwal'ın koltuğunu koruyacağını belirtelim. Ayrıca Samsung Electronics Başkanı olan Young Sohn, Harman operasyonlarında yönetim kutulu başkanı olarak görev yapacak.

Diğer taraftan, Harman'ın iş gücü, tesisleri gibi genel yapısında da herhangi bir değişikliğin yapılmayacağını belirtelim.

Samsung, ilerleyen dönemde Harman'ın teknolojilerini cihazlarında kullanabilir. En erken olarak Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerinde Harman'ı görebiliriz. Ayrıca Harman, otomotiv sektörü ile de yakın ilişkiler içerisinde ve Samsung'un otomotiv sektörüne girmek için en etkili yolun da Harman olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp