Samsung'un Galaxy S10'a Güç Verecek Yeni Exynos Yongası, Gelecek Hafta Açıklanıyor 

Samsung, önümüzdeki hafta Galaxy S10'a da yer alacak yeni Exynos yonga setinin duyurusu için bir tanıtım etkinliği düzenleyecek.

Samsung, en yeni üst seviye yonga setini 14 Kasım tarihinde tanıtacağını duyurdu. Bu bilgi, şirketin Exynos bölümü hakkında haberler paylaşan Samsung Exynos resmi twitter hesabı üzerinden açıklandı. 

Söz konusu yonga seti, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan amiral gemisi Galaxy S10'a güç verecek ve Exynos 9820 olarak adlandırılması bekleniyor. Geçmişteki söylentilere göre Exynos 9820 yonga seti, çift çekirdekli NPU ve üç küme yapılandırmasında, 2 adet Samsung tasarımı Mongoose M4 çekirdeği, iki adet ARM Cortex-A76 çekirdeği ve 4 adet enerji verimliliği için ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan Octa Core işlemciye sahip olacak. 

Exynos 9820 yonga seti, Samsung'un 7nm EUV teknolojisi ile üretilecek. Bu üretim teknolojisinin % 50'ye kadar daha az güç tüketimi ve % 20'lik bir performans artışı sağlayacağı iddia ediliyor. Yeni Exynos yonga seti, Samsung'un geliştirdiği Exynos 5100 5G modemi destekleyecek. Galaxy S10'un farklı bir sürümü 5G yeteneklerine sahip olacak.

Whatsapp