Samsung'un Galaxy Note7 akıllısı için yanma vakaları artmaya devam ediyor

Samsung Galaxy Note7 batarya faciası, firmanın başını ağrıtmaya devam ediyor...

Samsung, geçtiğimiz ay büyük merakla beklenen ve yüksek satış rakamlarına ulaşarak senenin en önemli modellerinden birisi olmaya aday olan Galaxy Note7'yi pazara sunmuştu. Bu akıllı telefon pazara sunuldu ancak büyük bir sorunla birlikte geldi. 

Samsung'un Galaxy Note7 akıllısının satışa sunulması ile birlikte bazı kullanıcılar cihazlarının patladığı ve yandığı yönünde bilgiler vermişti. Samsung da bu şikayetler sonrası soruşturma yapmış ve sonrasında bazı bataryalarda hatalı üretim olduğunu kabul edip, dünya genelinde Galaxy Note7 satışlarını durdurmuştu.

Samsung, üretim sürecinde yaşanan bir hata sonrasında anot ve katot teması sonrasında aşırı ısınma ve yanma sorununun yaşandığını açıkladı. 

Bir kaç hafta önce Samsung, toplamda 35 yanma olayının yaşandığını ifade etmişti. Bunlardan 17 tanesinin Amerika Birleşik Devletleri'nde 17 tanesinin Güney Kore'de ve 1 tanesinin de Tayvan'da yaşandığı belirtilirken, yeni bilgilere göre bu sayı çok daha yüksek olabilir.

Health Canada tarafından yayınlanan bir bilgiye göre sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 70'den fazla Galaxy Note7 yanmış durumda. Ayrıca Health Canada, 19 Ağustos tarihinden 1 Eylül tarihine kadar 21.953 bataryası sorunlu Galaxy Note7'nin satıldığı kaydedilmekte.

Galaxy Note7 akıllı telefon 5.7" 2560x1440 piksel Quad HD iki yanı kavisli dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, Qualcomm Snapdragon 820 / Samsung Exynos 8890 yonga seti, 64GB dahili veri kapasitesi, 12MP arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi ile geldi.

Whatsapp