Samsung'un Galaxy Note 7 akıllısının edge versiyonu ortaya çıktı

Samsung, çok yakında Galaxy Note 7 modelini gün yüzüne çıkartacak.

Akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden olan Samsung, bu sene Şubat ayında Galaxy S ailesinin yeni üyeleri olarak Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'yi duyurmuştu ve çok yakında da yeni nesil Galaxy Note modellerini tanıtması bekleniyor.

Samsung, geçtiğimiz sene Galaxy Note5 adı ile S-Pen destekli üst seviye phablet modelini sunmuştu. Bu cihaz büyük ilgi görürken, Galaxy Note 6 olarak cihazın halefi de merakla bekleniyordu.

Kısa bir süre önce gelen habere göre Samsung, bu yeni akıllısını Galaxy Note 6 olarak değil Galaxy Note 7 olarak adlandıracak. Daha önceki senelerde Galaxy S ve Galaxy Note modelleri farklı numaralarla gelirken, Galaxy Note serisi Galaxy S'i geriden takip ediyor ve bu durumun da Galaxy Note'un Galaxy S'den düşük olduğu algısının oluşmasına neden oluyor.

İşte bu algıyı Samsung yok etmek için numaraları eşitlemeye karar vermiş durumda ve bu nedenle de bu sene cihaz Galaxy Note 6 adı ile değil, Galaxy Note 7 adı ile pazara sunulacak.

Galaxy Note 7'nin yanı sıra ayrıca Galaxy S serisinde olduğu gibi edge versiyonun da gelmesi bekleniyor. İddialara göre Galaxy Note 7'nin kavisli ekranlı versiyonu da Galaxy Note 7 edge adı ile karşımıza gelecek.

Galaxy Note 7'nin SM-N930 model numarasına sahip olacak ve Galaxy Note 7 edge'nin de SM-N935 model numarası ile geleceği belirtiliyor. Duyuru yaklaşırken, bu model numarası ile Galaxy Note 7 edge şimdi de Hindistan'da gümrüklü malların takip edildiği ZAUBA'da ortaya çıktı. Baktığımızda "Metal Mask" ibaresinin yer aldığı görülmekte.

Whatsapp