Samsung'un batarya faciası pahalıya patlayacak

Samsung'un Galaxy Note7 bataryası nedeni ile büyük zarar edeceği kaydedilmekte...

Samsung, geçtiğimiz ay büyük bir heyecanla yeni üst seviye akıllı telefon modeli olarak Galaxy Note7'yi duyurmuş ve pazara sunmuştu. İlk planda satış rakamları da önceki nesil göre çok daha başarılı olarak gelirken, firma ortaya çıkan önemli bir sorun ile yüzleşmek zorunda kaldı. Sizlere de yanan iki Galaxy Note7 haberini vermiştik.

Bu olay sonrasında çok az da olsa benzer bazı haberler ile karşılaşan firma, çok büyük bir karar alarak, tüm dünya genelinde Galaxy Note7'nin satışlarını durdurdu. Şu anda Türkiye'de de satışlar durmuş durumda.

Samsung, dünya genelinde yaklaşık olarak 2.5 milyon Galaxy Note7'yi değiştirecek. Ya da istenirse para iadesi de alınabilecek. Ayrıca Apple, ABD'de değişim programı başlatmış ve Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'yi de değişim yapılabilecek cihaz olarak belirlemişti.

Bloomberg analistlerinden gelen tahminlere göre de bu olayın maliyeti 1 milyar dolar olacak. Samsung gibi akıllı telefon ve tablet pazarının gücünü etkilemeyecek olsa da oldukça önemli bir para kaybı yaşayacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Note7 batarya sorunun çok kötü bir zamanda geldiğini de söyleyebiliriz. Samsung'un ezeli rakibi, Apple, iki gün sonra yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini resmi olarak duyuracak ve Samsung, bu durum sonrasında bazı müşterilerini Apple'a kaptırabilir.

Diğer taraftan Galaxy Note7 geçtiğimiz gün Çin'de satışa sunuldu. Samsung, Çin'de satışta olan modellerde sorun olmadığını belirtiyor.

Whatsapp